Beroepsvereniging neemt verantwoordelijkheid voor informatievoorziening over nieuwe privacywetgeving

Noloc organiseert privacy-event over nieuwe wetgeving per 25 mei 2018 voor zowel leden als niet-leden.

Nijkerk. Beroepsvereniging Noloc voor loopbaanadvies en jobcoaching organiseert op 3 oktober 2017 een privacy-event in het midden van het land. Leden en niet-leden kunnen zich inschrijven om zich te laten informeren over wat er zal veranderen, hoe hen dat in de dagelijkse praktijk zal raken en hoe ze mogelijke miljoenenboetes kunnen voorkomen.

“We merken dat onze leden zich over het algemeen goed laten informeren over belangrijke wetgeving, bijvoorbeeld op het gebied van privacy. Met de komst van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) per 25 mei 2018 en het daadwerkelijke risico op miljoenenboetes vinden we het belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden,” vertelt Ester Leibbrand, loopbaancoach en voorzitter bij Noloc. Ze vervolgt: “We willen bovendien ook niet-leden de kans geven het privacy-event bij te wonen.

Tijdens het privacy-event komen zowel de onderdelen bewustwording als bekwamen aan de orde. Er zal worden ingegaan op de nieuwe spelregels volgens de AVG en hoe te spelen volgens die spelregels. Zowel loopbaanadviseurs en jobcoaches als HR-managers en andere professionals verzamelen gegevens van cliënten of medewerkers. Zij krijgen daarom te maken met een versterking en uitbreiding van privacyrechten en meer verantwoordelijkheden voor organisaties. Europese privacytoezichthouders krijgen bovendien de bevoegdheid om hen boetes tot 20 miljoen euro op te leggen.

Het privacy-event biedt plaats aan 250 deelnemers, waaronder zowel Noloc-leden als niet-leden. De grootste beroepsvereniging van Nederland wil daarmee zoveel mogelijk professionals informeren over wat hen in mei volgend jaar te wachten staat. Bovendien kan een brede groep op die manier ervaren hoe de goede informatievoorziening van een vooruitlopende beroepsvereniging van grote toegevoegde waarde kan zijn. Zowel leden als niet-leden kunnen zich inschrijven via de website van Noloc. Deelnemers kunnen op voorhand vragen insturen, die tijdens het privacy-event door een professional en ervaringsdeskundige beantwoord zullen worden.

Ook zonder deelname kunnen zowel leden als niet-leden op de hoogte blijven van de veranderingen. Via de website kunnen zij zich gratis aanmelden voor ‘Tips om u voor te bereiden op de nieuwe privacyregels’.

Over Noloc

Noloc is de grootste beroepsvereniging van Nederland voor jobcoaches en loopbaanprofessionals. Voor mens, werk en organisatie, met de focus op loopbaanadvies en jobcoaching. De vereniging heeft ruim 3.000 leden en via Twitter en LinkedIn een gecombineerd bereik van ruim 5.400 volgers. Noloc-erkende professionals voeren een kwaliteitslabel en dragen daarmee bij aan het niveau van dienstverlening voor heel de branche. https://www.noloc.nl/.

EINDE PERSBERICHT

 

Redactie, neem voor meer informatie contact op met:

Angelic Bloemberg
Verenigingscoördinator Noloc
coordinator@noloc.nl
+31 6 263 00 637
www.noloc.nl