Ben jij “beschikb@@r”?

Een inclusieve arbeidsmarkt waar iedereen kansen krijgt. Daarvoor  is beschikb@@r opgezet. Het platform op LinkedIn voor inclusiviteit, waar werkgevers, recruiters, loopbaanbegeleiders, jobcoaches en kandidaten samenkomen. Doel is om kennis te delen en met behulp van LinkedIn de arbeidsmarkt toegankelijker te maken voor werkgevers en kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Project Beschikb@@r

Project Beschikb@@ris een initiatief vanuit de gemeente Lingewaard, geïnitieerd door Emile van Nassau, senior HR adviseur en loopbaancoach. Doel is om werkzoekenden en werkgevers, of intermediairs aan elkaar te koppelen die een ding gemeenschappelijk hebben: zij hebben zelf een afstand tot de arbeidsmarkt, of staan er voor open om als organisatie iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen, of aan te nemen.


@fstand tot de @rbeidsmarkt verkleinen

Emile van Nassau heeft in zijn functie/werk ervaren dat het lastig kan zijn om kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt in alle “lagen” van de organisatie te plaatsen. Met name hoger opgeleide kandidaten is vaak lastig te vinden. Uit ervaring weten we dat ze er wel zijn en dat ze enorm waardevol zijn voor de organisatie. Emile wil de vindbaarheid vergroten en heeft de term “Beschikb@@r” bedacht waarbij de dubbele apenstaart staat voor @fstand tot de @rbeidsmarkt.


Hoe werkt het?

Deze term kun je gebruiken / mag iedere werkzoekende of kandidaat gebruiken op het eigen LinkedIn profiel. De kandidaat is dan beter vindbaar voor recruiters en HR-professionals. Uiteraard kunnen organisaties in vacatureteksten de term ook toevoegen, zodat kandidaten er op kunnen zoeken.

Praktische handleiding

Vanaf begin juli is de eerste handleiding: ‘Inclusief werven met LinkedIn’ voor recruiters en HR-professionals beschikbaar, in de groep Beschikb@@r op LinkedIn. Nu volgt de handleiding: ‘Inclusief profileren op LinkedIn’ voor kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt, jobcoaches en loopbaancoaches. Je kan deze handleiding als loopbaancoach of jobcoach gebruiken bij het begeleiden van de kandidaat naar de naar de arbeidsmarkt. Het voordeel is dat werkgevers die bereid zijn om kandidaten een extra steuntje te geven, de kandidaten makkelijker kunnen vinden.

De gemeente Lingewaard levert graag een bijdrage aan een inclusieve arbeidsmarkt. En deelt daarom deze handleidingen online met alle geïnteresseerden.

Volg de groep Beschikb@@r. Sluit je als loopbaanprofessional en jobcoach en draag bij aan een inclusieve arbeidsmarkt!

 Emile van Nassau, senior HR adviseur en loopbaancoach.