Belangenbehartiging en Marktontwikkeling trends en ontwikkelingen oktober 2018

Er is geen krapte op de arbeidsmarkt!

Vorige maand zag men allerlei artikelen met de kop ‘aanpak krapte op de arbeidsmarkt’. Dat lijkt waar, je kunt er echter ook anders, oplossingsgericht, naar kijken.

'Er is geen krapte op de arbeidsmarkt' stellen Prof. drs. Philip Wagner en Robert van Veggel in Hays Open Studio waarbij ze uitnodigen tot ontwikkelrijk werkgeverschap, onderwijs en overheidsbeleid. Wij zien inderdaad dat het gaat om 'het veranderen van de beelden in ons hoofd, zodat ze weer aansluiten met de realiteit' en we ons los kunnen maken van een 'self fulfilling prophecy' als het gaat om de arbeidsmarkt. We raden je van harte aan om ook het filmpje dat ZipConomy onder haar artikel plaatste te kijken. Dan ben je in korte tijd op de hoogte van de onderzoeksresultaten en nieuwste inzichten: klik hier (o.a. zie de kracht van diversiteit in en leer van jongs af aan beweeglijk en ondernemend te zijn).

De nieuwe voorzitter van MKB Nederland zegt eigenlijk hetzelfde in dit artikel in de Ondernemer: met ministerie en opleidingsfondsen dieper nadenken en gezamenlijk overleggen.

De projectleden van OntwikkelRijk vatten het als volgt samen: #CollectiefOntwikkelen waarbij we #LevenLangOntwikkelen centraal zetten. Zo ontwikkelen we met alle betrokkenen samen ontwikkelrijk van een educatiecultuur naar een #OntwikkelCultuur. Kwestie van anders communiceren, samenwerken en organiseren.

Om naast wetenschappelijke, visionaire en beleidszaken ook even naar de praktijk te kijken en te zien wat al gebeurt en wordt gezegd hierbij drie artikelen ter informatie en inspiratie.

  1. Bij dit bedrijf bepalen werknemers zelf waar, wanneer en hoeveel ze werken: klik hier.
  2. Schaf af dat functioneringsgesprek, doek de hele hr afdeling op: klik hier.
  3. 6 mythes over empowerment ontkracht: klik hier.

Natuurlijk gaat het hier om een proces en gaat elk mens en organisatie haar eigen weg. Daardoor blijft maatwerk geboden.

Hartelijke groet,
Marjolein Hins
namens Belangenbehartiging en Marktontwikkeling