Alex Engel over Coaching voor altijd en voor iedereen

Alex Engel over Coaching voor altijd en voor iedereen

Na 5 jaar headhunting begon in 1993 mijn carrière als loopbaancoach. Later verbreede ik mijn terrein naar executive-, team- en life-coaching, het schrijven van boeken over coaching en het opleiden van coaches.

Een nadeel van één op één coachen is dat telkens maar één persoon blij de deur uit loopt. Vaak dacht ik: “Ik zou veel meer mensen blij willen maken.” Zo ontstond mijn droom om een online platform te ontwikkelen waarmee miljoenen mensen van coaching kunnen genieten door A. hen tools te bieden waarmee ze zelf aan de slag kunnen en B. door een mogelijkheid te bieden om 24/7 een expert (coach) te kunnen raadplegen. Zo kan iedereen op elk gewenst moment inspiratie en motivatie vinden om verder te komen, als hij even vast dreigt te lopen. Zo is UpGuide ontstaan, met als missie het grootste platform voor persoonlijke groei en professioneel succes te worden.

Een mooi aspect van UpGuide is dat de loopbaanprofessional, die zich als ‘expert’ aansluit, door middel van de Social Marketing functie in de app op een organische manier veel nieuwe potentiële klanten kan leren kennen. Voor hen die het nog wat professioneler willen aanpakken, bestaat daarnaast de mogelijkheid met een uitgekiend ‘AVG proof’ trajectvolgsysteem te werken, de administratie te automatiseren, zichzelf via BlogPosts te profileren, online cursussen te schrijven en aan duizenden ingeschreven werknemers en andere gebruikers aan te bieden. In het tweede kwartaal van 2018 wordt ook een ‘Market’ aan de app toegevoegd waar professionals hun producten en diensten kunnen aanbieden. Al met al hoop ik zo véél meer mensen blij te maken dan de gelukkige enkeling die de deur van de coachpraktijk achter zich sluit.