Aantal flexkrachten groeit

Aantal flexkrachten groeit

Badhoevedorp - Het aantal flexibele krachten in Nederland groeit. De omzet van de payrollbedrijven lag in de eerste zes maanden van 2014, 5 procent hoger dan vorig jaar.

Dat constateert VPO, de brancheorganisatie van payrollbedrijven. De nieuwste cijfers op de payrollmarkt bevestigen volgens VPO een groeiende vraag naar flexibiliteit op de arbeidsmarkt.

Bij payrollondernemingen staan de medewerkers niet op de payroll van het (bouw)bedrijf, maar bij de payrollonderneming. Deze bedrijven nemen de administratieve en financiële verplichtingen, zoals kosten die verbonden zijn aan bijvoorbeeld ziekte, arbeidsongeschiktheid en verlof, zoveel mogelijk over. Hierdoor worden ondernemers ontlast.

 

Uitzendkrachten

De groei van de omzet van payrollbedrijven komt na een jaar van krimp (eerste halfjaar 2012: -6 procent) en een jaar van pas op de plaats (2013: 0 procent).

De stijging van het aantal payrollkrachten is opvallend. Uit onderzoek van TNO van mei dit jaar bleek dat bedrijven vooral groei verwachten van het aantal tijdelijke contracten, uitzendkrachten en zzp’ers. Een op de twintig bedrijven denkt dat het aantal payrollers toeneemt.

Nederland heeft zo’n 150.000 tot 200.000 payrollkrachten. Cijfers over het aantal payrollcontracten in de bouwsector zijn er niet.

Publicatie datum: 12-08-2014 16:16 Bron:http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2014/08/12/aantal-flexibele-krachten-groeit