Aandacht voor Loopbaanadvies in Nepal

Lieve mensen,                                                                                                                                  Laurette Blankhorst

Graag wil ik jullie aandacht vragen voor het volgende. In september ga ik voor ongeveer vijf maanden stage lopen in Nepal bij Stichting Mountain Child Care voor mijn opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool van Amsterdam.

Mountain Child Care is een organisatie die zich inzet voor Nepalese jongeren tussen de 17 en 23 jaar, zonder ouders, die veelal op straat leven of in een opvanghuis verblijven. Het zijn jongeren met weinig toekomstperspectief die gewend zijn om van dag tot dag te leven. Om deze jongeren weer zicht op een goede toekomst te geven, biedt Mountain Child Care hen een Quest Trek aan met daarnaast één tot drie jaar loopbaanbegeleiding. Na de aardbevingen van afgelopen jaar is deze hulp extra hard nodig om het land weer op te bouwen.

Een Quest Trek is een zesdaagse trektocht in de Himalaya waarbij verschillende opdrachten en gesprekken aan bod komen die de jongeren helpen bij de zoektocht naar hun eigen krachten, talenten en motivatie. Deze Quest Trek helpt hen, samen met de coachingsgesprekken en een gerichte stage, om na het verlaten van hun tehuis hun talenten in te zetten in een baan die hun aanspreekt. Voor meer informatie over de organisatie kunnen jullie een kijkje nemen op de website www.mountainchildcare.org.

Ik loop mijn eigen Quest Trek, waarin ik de jongeren intensief leer kennen, maar ook mijn eigen talenten helder in beeld krijg. Ik wil graag ontdekken waar mijn talenten liggen en hoop mij op persoonlijk gebied te ontwikkelen tot de mens die ik wil zijn. Daarna zal ik ook een begeleidende rol innemen bij een volgende Quest Trek om jongeren te ondersteunen in deze ontwikkeling. Vanuit mijn opleiding CMV en de organisatie krijg ik hier handvatten voor aangeboden. Verder zal ik in deze vijf maanden veel bezig zijn met o.a. het organiseren en geven van trainingen, workshops en het regelen van stageplaatsen voor de Nepalese jongeren. In Nederland organiseer ik sponsoracties om de stichting te helpen. En daarmee de Nepalese jongeren. Ik heb ontzettend veel zin om deze uitdaging aan te gaan. Ik geloof erg in het concept van de organisatie en ik wil hier dan ook graag mijn steentje aan bijdragen. Aangezien de organisatie het qua financiën niet altijd makkelijk heeft, lijkt het mij geweldig om hen een mooi bedrag te schenken. Daarmee kan nog meer Nepalese jongeren de mogelijkheid geboden worden om dit traject bij Mountain Child Care te volgen.

Jullie voelen het misschien al aankomen… hier heb ik jullie hulp voor nodig. Wil je ook graag wat betekenen voor de jongeren uit Nepal, dan zou ik het ontzettend gaaf vinden als je mij wilt helpen om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen om te schenken aan de organisatie. Ik zou erg dankbaar zijn als je een (zelf te bepalen) bedrag zou willen over maken naar rekeningnummer:

NL 75 RABO 0376 7130 46 t.n.v. L. Blankhorst, met als onderwerp ‘Bijdrage MCC’.

Ik garandeer dat het geld uitsluitend gebruikt wordt als donatie aan de organisatie Mountain Child Care. Ik betaal mijn eigen ticket en verblijfskosten maar ook mijn eigen Quest Trek, waarbij de kosten voor een Nepalese jongere ook zijn inbegrepen. Deze mag hiervoor mee met de Trek maar krijgt ook de aansluitende loopbaanbegeleiding. Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer jongeren mee kunnen op deze ontdekkingstocht!

 

Uiteraard zal ik aan jullie terugkoppelen wat het eindbedrag is geworden. Diegenen die daarnaast graag op de hoogte blijven van mijn werkzaamheden in Nepal kunnen dit laten weten door een mailtje te sturen naar lauretteblankhorst@outlook.com.

Ook kunt u mailen als u een bewijs voor de financiële administratie nodig heeft en gebruik wilt maken van de ANBI-regeling. Bedrijven en particulieren kunnen met deze regeling de donatie als aftrekpost bij de belasting opgeven. U kunt uw geld dan naar de stichting overmaken op rek. nummer: NL 21 TRIO 0776 4579 85 t.n.v. Stichting Mountain Child Care met als onderwerp ‘Bijdrage MCC Laurette Blankhorst’. Hartelijk bedankt voor uw steun, ook namens de wees- en straatkinderen.

Groetjes,

Laurette Blankhorst 

 

Lauretteblankhorst@outlook.com

06-37002592