Uitbreiding Kennisprofessionals

Uitbreiding Kennisprofessionals

31-03-2022
Nieuws

Het gaat goed met het platform Kennisprofessionals, vertelt programmamanager Ruerdje van Mierlo enthousiast. Samen met Marea de Bruijn is ze vanuit het bestuur eindverantwoordelijk voor dit platform. “Er zijn weer twee enthousiaste professionals met een prachtige staat van dienst ingestroomd: Ivette Kleijngeld en Aniek Draaisma. Afgelopen week deden zij direct mee met de werkbijeenkomst van de Kennisprofessionals. In drie groepen werd hard gewerkt aan ideevorming, uitwisseling van expertise en werden concrete plannen gemaakt om komend najaar Noloc-leden te inspireren met de meest nieuwe en recente inzichten rondom een leven lang ontwikkelen.” 

“De kennisprofessionals kozen drie invalshoeken om hiernaar te kijken: internationalisering (best practices), beleid en evidence based. In oktober presenteren zij hun bevindingen en kijken we met bestuur, ledenraad, programmering en communicatie hoe we deze kennis zo aantrekkelijk mogelijk kunnen doorvertalen in producten zoals bijvoorbeeld podcasts, interviews en artikelen. Zo dragen de Kennisprofessionals bij aan een continue stroom van kennis en inzicht op ons vakgebied en hopen we ook jou daarmee te informeren en inspireren.” 

Aniek Draaier_Kennisprofessional_31mrt

Nieuwkomer Aniek Draaisma licht toe waarom ze is toegetreden tot dit Noloc-platform: "Sinds de start van mijn loopbaan maak ik mij hard voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen een plek verdient en de kans krijgt tot ontplooiing. Het creëren van gelijkwaardige kansen, het opbouwen van zelfvertrouwen, en het ontwikkelen van vaardigheden om je autonoom en betrokken te voelen in/bij de maatschappij begint bij kinderen en jongeren. Om die reden houd ik mij professioneel bezig met toekomstoriëntatie en loopbaanontwikkeling in het onderwijs en in het jongerenwerk. Als kennisprofessional bij Noloc ben ik zeer gemotiveerd om het belang van loopbaanontwikkeling in brede zin van het woord voor jongeren te behartigen en mijn inzichten hieromtrent te delen. Daarnaast is het heel leerzaam en leuk om van mijn collega’s in het veld te leren en mijn loopbaanontwikkelingsblik te verruimen."