Nieuw: Platform Naar Werk

Nieuw: Platform Naar Werk

31-03-2022
Nieuws

Begin dit jaar is het Platform Naar Werk met een subsidie van SZW van start gegaan. Dit nieuwe initiatief, ontwikkeld door CAOP het kennis- en dienstencentrum op het gebied van arbeidszaken, ondersteunt loopbaanprofessionals, HR-adviseurs en bemiddelaars bij het begeleiden van mensen naar werk met perspectief. Denk hierbij aan mensen die werkloos zijn geworden door de coronapandemie, niet (meer) deelnemen aan het arbeidsproces, werk doen dat mogelijk verdwijnt of niet past bij hun interesses of mensen die een flexcontract hebben.

Op het platform zijn bestaande sectorale hulpmiddelen voor de instroom of doorstroom in een sector verzameld. Van oriënterende scans om te kijken of een sector bij een kandidaat past, tot subsidies en leer-werktrajecten. De kennisbank van Platform Naar Werk biedt een handige zoekfunctie om eenvoudig het juiste hulpmiddel te vinden. Verder vind je op Platform Naar Werk inspiratie in de vorm van nieuws, interviews en video’s.

Platform Naar Werk


Ambitie: Netwerk Naar Werk

Voor het succesvol samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt is de website een mooie eerste stap. Maar alleen het ontsluiten van hulpmiddelen en inspiratie is niet voldoende. Daarom gaat het Platform Naar Werk de regio’s in om op te halen wat er speelt. Waar lopen de verschillende partijen tegenaan? Wat werkt en wat werkt niet bij het vormgeven van transitiepaden? Wat zijn werkende principes en randvoorwaarden?

Ook vanuit de wetenschap zijn hier inzichten over. Door deze inzichten uit de praktijk, wetenschap en beleid bij elkaar te brengen in een netwerk, wil CAOP in samenwerking met Werkperspectief.NL het lerend vermogen vergroten, doorbraken realiseren en waar mogelijk faciliteren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het laatste arbeidsmarktnieuws en meld je aan voor de nieuwsbrief met inspirerende interviews, blogs, podcasts, video's en meer. Als je je nu aanmeldt, ontvang je thuis een leuke attentie!

Aanmelden voor de nieuwsbrief Platform Naar Werk