Persbericht - NOBCO en Noloc ‘Samen Zorgzaam’

Persbericht - NOBCO en Noloc ‘Samen Zorgzaam’

26-03-2020
Nieuws

Nijkerk, 26 maart 2020
In de huidige situatie waarin corona de wereld en onze samenleving heeft veranderd, trekken per direct NOBCO,

Nijkerk, 26 maart 2020
In de huidige situatie waarin corona de wereld en onze samenleving heeft veranderd, trekken per direct NOBCO, de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches en Noloc, de grootste beroepsorganisatie voor loopbaanprofessionals, samen op onder het initiatief ‘Samen Zorgzaam’.

 

Samen rusten wij onze leden in deze nieuwe tijden toe met nieuwe kennis en middelen om werkend Nederland te blijven ondersteunen bij actuele ontwikkelwensen en coachingsvragen. Coaches en loopbaanprofessionals worden vanuit dit initiatief stevig gestut door het verstrekken van actuele en relevante informatie over werkwijzen, richtlijnen en tips & tricks. Onderwerpen die aan bod komen: online coachen en begeleiden, verstevigen van je positie als coach en loopbaanprofessional en oplossingsgericht ondernemen.

 

Activiteiten die daarvoor ondernomen worden zijn: gratis webinars en achtergrondartikelen, Coachradio (podcast serie), het verspreiden van praktisch toepasbare tips en een webserie met mini-webinars, zodat coaches en loopbaanprofessionals vanuit huis hun kennis kunnen verrijken.

 

Bedrijven & professionals

Binnen NOBCO en Noloc bevindt zich dé kennis en deskundigheid over hoe om te gaan met uitdagingen, focus te behouden en pro-actief om te gaan met mogelijke veranderingen en verschuivingen op de arbeidsmarkt. Ondernemers, organisaties, professionals en teams kunnen rekenen op professionele coaching vanuit dit gezamenlijke initiatief. #samenzorgzaam, nobco.nl/samenzorgzaamnoloc.nl/samenzorgzaam

 

NOBCO

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches is de grootste beroepsorganisatie met ruim 3.300 professionele coaches in Nederland. Coaches sluiten zich aan bij NOBCO omdat ze waarde hechten aan kwaliteit en zichzelf blijvend willen ontwikkelen in hun professie als coach. NOBCO maakt deel uit van de European Mentoring & Coaching Council (EMCC) dat in 26 landen actief is.

 

Noloc

Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches en verbindt vakgenoten in hun professionele ontwikkeling. De vereniging telt circa 3.000 leden. Zij draagt bij aan toekomstgerichte beleidsvorming daar waar mensen, werk en organisaties centraal staan. Noloc-erkende loopbaanprofessionals en jobcoaches voeren een kwaliteitskeurmerk, zijn opgenomen in een beroepsregister, en dragen daarmee bij aan een hoogstaand niveau van loopbaandienstverlening.