1. Home
  2. > Internationaal
  1. FAQ
  2. contact
  3. inloggen

Internationaal

Ons vak vraagt naast diverse vaardigheden uiteraard ook actuele kennis en informatie om tot de beste resultaten te komen voor onze klanten.

De commissie Internationale Zaken heeft de beste actuele buitenlandse kennis bij elkaar geharkt en ter beschikking gesteld aan de Noloc-leden. Informatie waarmee we ze op het spoor kunnen zetten van innovatie en verbetering van hun professionaliteit. We hebben loopbaandeskundigen, die werkzaam zijn als onderzoeker of opleider, gevraagd ons te tippen over buitenlandse literatuur die bij hen op de een of andere manier indruk heeft gemaakt. Artikelen of boeken die het verdienen om op een top-10-lijst te komen voor uitvoerders van loopbaanadvieswerk.

Met hun hulp hebben we een interessante lijst met artikelen en boeken samengesteld, die de moeite waard is om onder de aandacht te brengen.
Wij spreken wel van een top 10, maar presenteren de genoemde literatuur in alfabetische volgorde op naam van de (eerste) auteur. Uit de lijst kun je aflezen welke onderwerpen of gezichtspunten in de belangstelling staan. Onderwerpen, die nu al spelen, maar in de komende jaren mogelijk een trend worden binnen organisaties en individuele loopbanen.
We hebben deze artikelen/ boeken proberen te achterhalen en bijgaand treft de lezer een lijst met pdf’s aan of aanwijzingen om verder te zoeken. Overigens houden we ons aanbevolen voor tips om ook de rest te vinden.
Het zou mooi zijn als onze lijst een jaarlijkse traditie kan worden en dat ook op deze manier “het buitenland” een weg kan vinden binnen de Nederlandse loopbaanwereld.