1. Home
 2. > Informatie dienstverlener
 1. FAQ
 2. contact
 3. inloggen

Noloc

Beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals

Gunt u medewerkers de juiste loopbaan? Of wilt u als particulier stappen zetten in uw loopbaan? Bij Noloc, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals, vindt u de experts om u daarbij te helpen. Als beroepsvereniging zetten wij ons in om de expertise en professionaliteit van loopbaanbegeleiders te bevorderen.

 Binnen de volgende gebieden helpen onze ruim 3000 leden u graag:

 • loopbaanadvies
 • jobcoaching
 • outplacement
 • beroepskeuzeadvies
 • re-integratiecoaching
 • carrièrecoaching

 

Inzet als externe specialist of bij u in loondienst

Wat past bij u? Schakel onze loopbaanprofessionals in als zelfstandige. Of ontdek hoe ze zich thuis voelen in loondienst bij bijvoorbeeld outplacement- en re-integratiebureaus, interne loopbaancentra, UWV en gemeenten. 

 

Loopbaanadvies en beroepsgroep professioneler

Sinds 2010 ontvangt u als opdrachtgever professioneler advies van duizenden Noloc loopbaanprofessionals. Vanaf dat moment werken we als vereniging namelijk steviger aan die professionalisering. Dat ziet u bijvoorbeeld aan het beroepsregister. Daarin vindt u alle Noloc leden (na toetsing) geregistreerd als deskundig loopbaanprofessional.

 Gegarandeerde kwaliteit van leden in het beroepsregister

Het beroepsregister vormt een waarborg voor u als zakelijke en particuliere opdrachtgever. Een waarborg dat elk Noloc lid een goede opleiding, voldoende ervaring en de juiste competenties heeft. En dat is nodig in een vakgebied waarin iedereen zich loopbaanadviseur mag noemen. Deze waarborg maakt van het Noloc lidmaatschap dan ook een merk. Een merk waarop u als opdrachtgever mag vertrouwen: een Noloc erkend loopbaanprofessional verstaat zijn vak!

 Verschillen loopbaanprofessionals

Bij Noloc vindt u tegenwoordig 3 soorten leden:

 1. het aspirant-lid
 2. de Noloc erkend Loopbaanprofessional
 3. de Noloc erkend CMI Register Loopbaanprofessional

Loopbaanadviseurs die lid willen worden, mogen kiezen welk lidmaatschap bij hen past. Hun keuze hangt onder meer af van het aantal jaren ervaring. Wie meteen volwaardig lid wordt, moet voldoen aan alle eisen en schrijft zich direct in bij het beroepsregister. Wie eerst wil groeien, wordt aspirant-lid en krijgt 3 jaar de tijd aan de eisen te voldoen. Loopbaanprofessionals met meer dan 3 jaar ervaring mogen meteen opgaan voor hun Noloc erkenning.

Alleen een volwaardig lid mag de titel en het beeldmerk ‘Noloc erkend Loopbaanprofessional’ of 'Noloc erkend CMI Register Loopbaanprofessional' voeren. Lees hier meer over het verschil