1. Home
  2. > Ik zoek een professional
  1. FAQ
  2. contact
  3. inloggen

Is duurzame inzetbaarheid al een speerpunt binnen jullie organisatie?

Meld je aan voor de Week van de Loopbaan 2017!

Het aan boord hebben van betrokken en toekomstbehendige werknemers wordt steeds belangrijker. Zeker in een aantrekkende en sterk veranderende arbeidsmarkt. In heel Nederland zetten Noloc loopbaanprofessionals en jobcoaches hun deuren open tijdens de landelijke Week van de Loopbaan van 18 t/m 24 september 2017.
Zo kunnen werknemers op laagdrempelige en vrijblijvende wijze kennismaken met een loopbaanexpert en van gedachten wisselen over hun persoonlijke ontwikkeling. Ook HR-verantwoordelijken kunnen advies krijgen hoe het potentieel van werknemers aan te spreken.

Duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid - waaronder talentmanagement, mobiliteit, opleiding en ontwikkeling - is topprioriteit voor organisaties. De veranderende arbeidsmarkt vraagt HR-verantwoordelijken na te denken hoe werknemers intrinsiek te motiveren en toekomstbestendig te laten ontwikkelen. Investeren in werknemers loont. Of dit nu gaat om het uitproberen van nieuwe rollen of het verbreden van vaardigheden. Als mensen enthousiast zijn over hun werk en ook nog eens voldoende loopbaanmogelijkheden zien, ontstaat er betrokkenheid en zijn ze trots op zichzelf en hun werk.

Ontwikkelcheque 
Werknemers optimaal inzetten op hun talenten gaat hand in hand met wendbaarheid en mobiliteit. Als er ruimte is voor interne en externe mobiliteit, dan krijgen werknemers ruimte zich verder te ontwikkelen. Je kunt talenten inzichtelijk krijgen door in gesprek te gaan met een loopbaanprofessional. Een mooi initiatief hierin is bijvoorbeeld de ontwikkelcheque voor openbare bibliotheken. Werknemers kunnen deze cheque aanvragen bij Stichting BibliotheekWerk en inzetten voor loopbaangesprekken bij een Noloc loopbaanprofessional. Daarmee wil BibliotheekWerk werknemers prikkelen om na te denken over hun werk in de toekomst, zodat zij mobiel en vitaal inzetbaar blijven.

Leven Lang Ontwikkelen
Andersom merk je dat werknemers kritischer stilstaan bij vragen zoals ‘Wie ben ik? Wat wil ik? en Waar wil ik aan bijdragen?’. Ze durven meer om zich heen te kijken nu de werkgelegenheid toeneemt of maken bewust keuzes om door te ontwikkelen. Als je echter aan de gemiddelde werknemer vraagt naar haar/zijn kwaliteiten valt het toch vaak stil. Terwijl inzicht in eigen talenten en individuele drijfveren mede bepalend is of je werk doet dat bij je past. Loopbaanoriëntatie helpt. Het kan sturing geven, rust of juist prikkelen om in beweging te komen. Je blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan is actueel en stopt nooit. Sommige werknemers hebben een duwtje in de rug nodig om zich hier bewust van te worden en de regie in eigen handen te nemen. Anderen doen dat zelf.
Alle werknemers, en ook hun werkgevers of HR-verantwoordelijke, zijn van harte welkom bij de Week van de Loopbaan!

Aanmelden
Meld je aan en wijs jouw werknemers, vrienden en/of collega’s op de Week van de Loopbaan. Je krijgt de kans om objectief te sparren over jouw persoonlijke loopbaanvraagstuk met een vakkundige loopbaanprofessional bij jou in de buurt. Aanmelden kan hier (link: https://www.noloc.nl/wvl)