1. Home
 2. > Herken de professional
 1. FAQ
 2. contact
 3. inloggen

Herken de professional

Hoe herkent u een gekwalificeerde loopbaanprofessional? Aan de titel en het beeldmerk Noloc erkend Loopbaanprofessional of Noloc erkend CMI Register Loopbaanprofessional.

Deze beeldmerken staat als beschermd collectief in het merkenregister, het Benelux-Bureau voor de Intellectueel Eigendom. Draagt een loopbaanprofessional titel en beeldmerk? Dan weet u dat hij in het Noloc beroepsregister staat. Hiervoor toonde hij aan te voldoen aan strenge eisen.

Welke kwaliteit, inzet en kennis ontvangt u? En op welk niveau?

De Noloc erkende Loopbaanprofessional biedt u:

 1. volop loopbaan-werkervaring en kennis van mensgerichte vakken op hbo-niveau
 2. kennis van loopbanen en de arbeidsmarkt
 3. inzet van technieken in omgaan met loopbanen en arbeidsmarkt
 4. inzet als coach en adviseur
 5. gegarandeerde kwaliteit dankzij doorlopende zelfontwikkeling

Deze kwaliteiten samen noemen we het beroepsprofiel. Lees hieronder meer over de details.

 1. 1.    Werkervaring + kennis van mensgerichte vakken op hbo-niveau

Elke Noloc erkende loopbaanprofessional heeft op hbo-niveau kennis van mensgerichte vakken. Dankzij een afgeronde opleiding (hbo, universitair of gecertificeerde EVC), algemene werkervaring en specifieke ervaring als loopbaanprofessional. Die kennis richt zicht op minstens één eigen deskundigheidsgebied. Spelen bij uw situatie meer/andere gebieden? De loopbaanprofessional schakelt graag andere/extra kennis voor u in.

 1. 2.    Kennis van loopbanen en arbeidsmarkt

De Noloc erkende Loopbaanprofessional is thuis in loopbanen, beroepen, functies, opleidingen en de arbeidsmarkt; zo diagnosticeert hij makkelijk uw situatie. Daarbij kijkt hij vanuit verschillende perspectieven en houdt hij rekening met (uw) denkpatronen. Wat is nodig voor uw (gewenste) beroep of functie? De adviseur splitst dit uit in kennis, vaardigheden en gedrag. Hiervoor gebruikt hij eigen kennis over groei van mensen, behoeften en drijfveren. Zijn kwaliteiten helpen u trouwens als gids op de arbeidsmarkt, omdat hij de nieuwste ontwikkelingen en trends bijhoudt. Bijvoorbeeld rondom arbeidsrecht, werkeloosheid, re-integratie, sociaal-economische zaken en de invloed hiervan op de werkomgeving.

 1. 3.    Inzet van technieken in omgaan met loopbanen en arbeidsmarkt

Wat werkt goed in uw situatie? De Noloc erkende loopbaanprofessional kiest hiervoor uit verschillende psycho-diagnostische werkwijzen. Ook uit werkwijzen en technieken van het loopbaanadviesvak.

 1. 4.    Inzet als coach en adviseur

Als uw coach leeft de loopbaanprofessional zich goed in. Hij communiceert sterk, luistert goed, houdt u een spiegel voor, ondersteunt en geeft passend en - waar nodig - sturend advies. Ook zet hij voor u verschillende coachings- en trainingstechnieken in. En gebeurt er iets onverwacht? Dan speelt de onafhankelijke adviseur daarop in en bedenkt hij nieuwe invalshoeken. Volgens een plan. En met gevoel voor vragen over de zin van het leven.

 1. 5.    Doorlopende zelfverbetering

De loopbaanprofessional is zelf uw belangrijkste ‘hulpmiddel’. Daarom blijft hij zichzelf ontwikkelen. Bijvoorbeeld door vakliteratuur te lezen, training en opleiding te volgen en door zichzelf steeds een spiegel voor te houden. Ook probeert hij andere manieren van benaderen uit.

Haal meer uit uw mensen dankzij Noloc erkende professionals

Functies herindelen? Talent de ruimte geven? Boventallig personeel begeleiden naar ander werk? Hoe u de toekomst ook ziet, dankzij inzet van een Noloc erkend Loopbaanprofessional komen uw mensen en organisatie het best tot hun recht.


Noloc erkend: gegarandeerd goed geregeld

Kiest u voor een Noloc erkend professional, dan kiest u gegarandeerd voor kwaliteit. Want elke 3 jaar toetsen wij onze professionals op - groei in - kwaliteit. Ook hebt u zekerheid over hoe deskundig en zorgvuldig onze leden zijn; iedereen werkt namelijk met de Noloc gedragscode.
 

Hoe wilt u dat onze loopbaanprofessionals ú helpen?

Onze vakspecialisten zetten zich in om uw mensen te begeleiden naar ander werk. Via loopbaanadvies, outplacement, re-integratie of carrièrecoaching. Dat doen deze professionals als zelfstandige of bij u vanuit loondienst.

Zoek en herken de echte loopbaanprofessional

Weten of een loopbaanprofessional door ons erkend is? Check dan of hij een van deze logo's gebruikt. (bovenaan) Of zoek zijn naam op in ons beroepsregister.

Verzeker uw bedrijf van goed loopbaanadvies. Kies uit zo'n 2.000 erkende loopbaanprofessionals.
U vindt er altijd wel eentje bij u in de buurt.