1. Home
  2. > Evenementen
  3. > Symposium WerkVerlies - Het is maar werk -
  1. FAQ
  2. contact
  3. inloggen
Wanneer | 01-05-2018 Waar | Industrieweg 9c, Vught
Symposium WerkVerlies - Het is maar werk -

Beschrijving

Mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, vertonen vaak reacties die sterk lijken op rouw. Toch worden deze reacties vaak niet als zodanig erkend en blijven ze onbehandeld. En dat terwijl gecompliceerde rouwklachten niet vanzelf overgaan. Sterker nog, ze nemen vaak juist toe met het verstrijken van de tijd.

Op dit symposium over de impact van baanverlies zoeken we naar antwoorden op vragen als: hoe komt het dat de ene persoon zijn identiteit veel sterker koppelt aan zijn werk dan de andere? Welke factoren vergroten of verzachten de impact van baanverlies? Wat kun je hier als professional in doen? Is het mogelijk om te voorkomen dat iemand vastloopt? En wat voor gevolgen heeft (dreigend) baanverlies voor de achterblijvende collega’s?

Aanleiding voor het symposium is het verschijnen van de WerkVerliesLijst, ontwikkeld door drs. Janske van Eersel, psycholoog en onderzoeker op het gebied van baanverlies, en prof. dr. Paul Boelen, een hoogleraar die gespecialiseerd is in gecompliceerde rouw. De WerkVerliesLijst is wereldwijd het eerste gevalideerde instrument waarmee je kunt meten of er sprake is van (gecompliceerde) rouwklachten als gevolg van baanverlies.

Het belooft een inspirerende dag te worden met boeiende sprekers, een theatervoorstelling over wat er schuilgaat achter verzuim en ontslag, een heerlijke lunch en gelegenheid voor uitwisseling met vakgenoten tijdens een netwerkborrel. Daarnaast krijg je kosteloos toegang tot de onlineversie van de WerkVerliesLijst, zodat je al het geleerde direct in de praktijk kan toepassen.

Heb je als professional te maken met werkverlies en rouw, en heb je behoefte aan de nieuwste kennis en inzichten, in combinatie met praktische handvatten? Meld je dan snel aan en profiteer van de vroegboekkorting.

Aanmelden: https://janskevaneersel.nl/

Programma:

09:30 Ontvangst
10:00 Ochtendprogramma

Opening 
Het is maar werk! – drs. Janske van Eersel
Wat maakt werk belangrijk? – prof. dr. Toon Taris
Anders kijken naar verlies en emoties – Vera Helleman

13:00 Lunch
14:00 Middagprogramma

Waar was je nou? – Theatergroep De Kunst van het Rouwen
Proeverij van de WerkVerliesLijst – drs. Janske van Eersel
16:00 Netwerkborrel