1. Home
  2. > Bijeenkomsten
  3. > Zien en Gezien worden
  1. FAQ
  2. contact
  3. inloggen
Wanneer | 19-12-2017 Waar | Theater De Omval Diemen
Wie | Ingrid Ruiter
Zien en Gezien worden

Het maximale aantal deelnemers is 35 personen.

Beschrijving

Waar en wanneer 
Deze regiobijeenkomst vindt plaats op dinsdag 19 december 2017. Afmelden kan alleen via de website.

Locatie
Theater De Omval
Ouddiemerlaan 104 
1111 HL DIEMEN
 

Ontvangst
18.00 uur - Inloop met broodjes, koffie en thee
18.30 uur - Aanvang bijeenkomst
20.45 uur - Einde bijeenkomst 

De kennismakingsworkshop is bedoeld voor loopbaanprofessionals die net begonnen zijn maar zeker ook voor ervaren loopbaanprofessionals.  

Is het aanbod oriënterend of verdiepend
Verdiepend.
Iedereen kent de slogan ‘Een eerste indruk maak je maar 1 keer’. We staan stil bij de invloed van kleur en kleding en kijken hoe je dit kunt gebruiken om de eerste indruk positief te beïnvloeden.

Relevantie voor loopbaanprofessionals
Voor jezelf:
Maak bij je potentiële klanten/opdrachtgevers de juiste indruk en vergroot daardoor je kans op opdrachten. 

Voor je klanten:
Doordat je hier zelf inzage in krijgt weet je jouw klanten ook goed te begeleiden waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Denk daarbij aan de voorbereiding op een sollicitatiegesprek of het plaatsen van de juiste foto op een CV.

Onderwerp
Een goede eerste indruk schept vertrouwen en zorgt voor geloofwaardigheid. In een wereld die steeds visueler is ingesteld is een eerste indruk van cruciaal belang geworden.

Hoe zorg je voor een goede eerste indruk? En wat levert het je op?
Met een outfit kun je laten zien wat je expertise en je persoonlijkheid is. Je leert welke keuzes in kleur, materiaal en stijl je kunt maken om een goede balans te brengen in je outfit. 

Werkwijze
De workshop is informatief en interactief. Door uitdagende opdrachten zal het een levendige bijeenkomst zijn. Voor deze avond geldt een speciale dresscode: ‘Kom gekleed zoals je naar een gesprek gaat met een potentiële opdrachtgever’. Tijdens de avond geef ik je feedback op de door jou gekozen outfit. Er is daarnaast tijd en aandacht voor vragen en opmerkingen.

Achtergrond gastspreker
Nadat Ingrid Ruiter 10 jaar geleden zelf een imagoadvies had gekregen stond haar wereld compleet op z’n kop. Ze is in die tijd veranderd van een onzekere vrouw in een vrouw met een gezonde dosis zelfvertrouwen en eigenwaarde. Voor haar was dit een grote motivatie om het roer om te gooien en zich om te scholen van secretaresse naar imagoconsulente.

Zij heeft zich als kleur en kledingspecialist in de afgelopen 2 jaar vooral gericht op het geven van trainingen aan groepen. Een interessante tool voor de imagospecialist is Het Imago Spel. Hiervoor heeft Ingrid een themaset (De eerste indruk) gemaakt. Deze tool wordt door menig imagospecialist ingezet bij trainingen/presentaties. Haar gedrevenheid en enthousiasme maar vooral haar kennis en kunde maakt altijd veel los bij de deelnemers. 

Het vergroten van het zelfvertrouwen en het zien groeien van eigenwaarde bij haar klanten geeft haar enorm veel voldoening en is voor haar een belangrijke motivatie voor haar werk.