1. Home
  2. > Bijeenkomsten
  3. > Webinar: De arbeidsmarkt voor 50-plussers
  1. FAQ
  2. contact
  3. inloggen
Wanneer | 23-03-2017 Waar | Online
Webinar: De arbeidsmarkt voor 50-plussers

Beschrijving

Waar, wanneer en inschrijven
Dit webinar vindt plaats op 23 maart 2017 om 20:00 uur via Online Seminar. Inschrijven voor de webinar kan via deze link (het is dus niet mogelijk je via de reguliere Noloc manier aan te melden).

Het webinar is voor zowel beginnende als ervaren loopbaanprofessionals. Als je wilt leren over de veranderende arbeidsmarkt en hoe je mensen begeleidt om tot aan hun pensioen inzetbaar te blijven, dan is dit webinar interessant voor je. Specifieke voorkennis is niet vereist. 

Onderwerp:
Tijdens het webinar vertelt Anne-Marije over de veranderende arbeidsmarkt, de arbeidsmarkt voor 50-plussers en het begeleiden van ervaren werkzoekenden.

 De 4 blokken zijn:

  1. De arbeidsmarkt van morgen
  2. De arbeidsmarkt voor 50-plussers
  3. Wat te doen, tot aan je pensioen
  4. Het begeleiden van 50-plussers voor loopbaanprofessionals

Werkwijze:
Tijdens het webinar neemt Anne-Marije je mee langs de belangrijkste trends en ontwikkelingen die van invloed zijn op de arbeidsmarkt om ons heen. Ze vertelt over veranderende beroepen en wat het van ons als werkenden vraagt om tot aan ons pensioen inzetbaar te blijven op deze sterk veranderende arbeidsmarkt. De focus van Anne-Marije is op hoe de arbeidsmarkt er nu werkelijk uitziet voor 50-plussers en of het voor deze doelgroep nu wel of niet moeilijker is om een nieuwe baan te vinden. We staan stil bij hoe je ervaren kandidaten het beste kunt begeleiden op deze sterk veranderende arbeidsmarkt. 

Elk blok begint met een inleiding door Anne-Marije. De inleiding bestaat uit theorie, ervaringen uit de praktijk, tips, anekdotes en voorbeelden waar de loopbaanprofessionals mee aan de slag kunnen in hun dagelijkse praktijk. Elke blok sluit af met een poll waarmee de deelnemers hun visie op het blok van zojuist kunnen geven. Aan het einde van elk blok is het voor de deelnemers mogelijk om hun vragen in te sturen. Deze worden livestream beantwoord door Anne-Marije.

Achtergrond gastspreker
Anne-Marije Buckens is de oprichter en eigenaar van 50 Company, het loopbaancentrum voor 50-plussers. Samen met haar team helpt zij dagelijks 50+ werkzoekenden bij het vinden van een (andere) baan. Daarnaast houdt zij zich bezig met de politieke lobby rond het 50+ werkloosheidsvraagstuk. 50 Company is een netwerkorganisatie waaraan zo’n 3.500 werkgevers gelinkt zijn. Dit netwerk zet 50 Company in om deuren voor kandidaten te openen richting de arbeidsmarkt. De ervaringen en praktische tips van Anne-Marije zijn uitgebracht in Het Grote 50+ Werkboek