1. Home
  2. > Bijeenkomsten
  3. > On-demand videosolliciteren
  1. FAQ
  2. contact
  3. inloggen
Wanneer | 06-09-2018 Waar | UNLP
Wie | vanuit Noloc; Aaltje Vincent
On-demand videosolliciteren

Het maximale aantal deelnemers is 40 personen.

Beschrijving

Vanwege de zomervakantie hebben we de inschrijfdatum vervroegd. Aanmelden is vanaf heden mogelijk. 

Waar en wanneer 
Deze leden-voor-ledenbijeenkomst vindt plaats op donderdag 6 september. Afmelden kan alleen via de website.

Locatie
UNLP
Schipluidenlaan 4 (Koningshof) 
1062 HE Amsterdam

Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid van UNLP per auto en openbaar vervoer. 

Ontvangst
18.00 uur - Inloop met broodjes, koffie en thee
18.30 uur - Aanvang bijeenkomst
20.45 uur - Einde bijeenkomst 

Onderwerp
On-demand videosolliciteren komt steeds vaker voor. Werkgevers als Hunkemöller, Adecco, de EU, Rijkswaterstaat, Hudson’s Bay en AEGON zetten het met succes in.

Bij deze vorm van solliciteren solliciteert je kandidaat eerst met zijn cv en vaak ook met een motivatiebrief. Als het cv door de allereerste selectie heen komt, krijgt je kandidaat een link naar een ‘on-demand videoselectie-interview-omgeving’. Bijvoorbeeld de omgeving van Cammio, een leverancier van zo’n videoselectietool. Als extra selectiemiddel.

Werkgevers zetten video steeds vaker als digitale preselectie in, omdat zij hiermee de eerste ‘levendige’ indruk van een kandidaat vér naar voren trekken. Een indruk, die normaliter pas plaatsvindt bij het ‘echte’ sollicitatiegesprek. Met deze preselectie kunnen werkgevers nóg beter het kaf van het koren scheiden.

Hoe jouw kandidaat de standaard videoselectievragen voor de camera van zijn pc of telefoon beantwoordt, bepaalt of hij naar het ‘echte’ sollicitatiegesprek gaat. Daarom is het cruciaal om zo optimaal mogelijk voor de dag te komen tijdens deze videoselectie. En dus moet je als loopbaancoach je kandidaten hierop maximaal kunnen voorbereiden en hierin kunnen trainen.

Wat goed is bij videosolliciteren, wat werkt om voor het ‘echte’ sollicitatiegesprek uitgenodigd te worden en wat juist niet: we behandelen het deze avond allemaal. Net als de allernieuwste toepassing bij videosolliciteren: hoe taalgebruik en micro-expressies (!) worden geanalyseerd om een persoonlijk profiel van de kandidaat te maken. 

Relevantie voor loopbaanprofessionals:
On-demand videosolliciteren is solliciteren met video op aanvraag van de werkgever. Werkgevers zetten dit als digitale preselectie in. Loopbaanprofessionals, die willen dat hun kandidaten worden uitgenodigd, kunnen niet meer om videoselectie heen.

Werkwijze
Als je deelneemt aan deze boeiende avond over digitale preselectie, ontvang je zelf een week van te voren een link naar Cammio’s on-demand videoselectie-interview. Zodat je zelf een videosollicitatie aan den lijve kunt ervaren.

Natuurlijk bespreken we jullie ervaringen en bekijken we samen wat goed werkt om via video aan de sollicitatietafel te komen. Aaltje Vincent neemt tijdens deze sessie het kandidatendeel voor haar rekening en Walter Hueber het werkgeversdeel.

Achtergrond gastspreker
Aaltje Vincent, loopbaanprofessional CMI-C, bestsellerauteur, spreker en trainer. Volgt alle nieuwe ontwikkelingen in recruitment, loopbaancoaching en de arbeidsmarkt op de voet, en deelt dit in tweets, updates, blogs, artikelen, colums en boeken.

Walter Hueber, CEO bij Cammio, het videorecruitmentplatform dat werkgevers helpt om persoonlijkheid toe te voegen aan het cv. Hij heeft een passie voor mensen en digitale techniek met een focus op innovatie, ontwikkeling en strategie.