1. Home
  2. > Bijeenkomsten
  3. > Nieuwjaarsborrel en bijeenkomst Beelddenken en begripsdenken: een wereld van verschil
  1. FAQ
  2. contact
  3. inloggen
Wanneer | 08-02-2018 Waar | JOINN! Houten
Wie | vanuit Noloc; Mechel Ensing
Nieuwjaarsborrel en bijeenkomst Beelddenken en begripsdenken: een wereld van verschil

Het maximale aantal deelnemers is 40 personen.

Beschrijving

Waar en wanneer 
Voorafgaand aan de pilotbijeenkomst op donderdag 8 februari a.s. verwelkomen we je graag voor een Nieuwjaarsborrel om samen het nieuwe jaar in te luiden, bestuursleden te leren kennen en om in contact te komen met de leden van de ledenraad. Een goede gelegenheid om elkaar in informele sfeer te ontmoeten!

Locatie
JOINN!
Onderdoor 5
3995 DW Houten

(Direct gelegen aan NS-station Houten)
Routebeschrijving

Ontvangst
17.30 -18.30      Nieuwjaarsborrel (maaltijdvullende hapjes en drankjes)
18.30 -20.45      Bijeenkomst met pauze tussendoor.

Is het aanbod oriënterend of verdiepend?
Het aanbod is zowel oriënterend als verdiepend. We staan niet alleen stil bij het verschil tussen beelddenken en begripsdenken. We gaan ook in op de gevolgen van een sterke voorkeur voor beelddenken bij communicatie en planning.

Relevantie voor loopbaanprofessionals:
Voor jezelf:
Het is van belang voor de loopbaanprofessional om te weten welke voorkeur hij/zij zelf heeft bij communicatie: beelddenken of begripsdenken

Voor je klanten:
Doordat je hier zelf inzicht in krijgt kan je jouw klanten ook beter begeleiden bij het maken van een bij hen passende loopbaankeuze. Denk daarbij aan het kiezen van een juiste werkomgeving.

Onderwerp:
Beelddenken is een vorm van zintuiglijk denken waarbij ‘zien’ en fantasie een belangrijke rol spelen. Er wordt naar het geheel van de situatie of ervaring gekeken, verbanden tussen feiten zijn belangrijk. Het is een vorm van associatief denken. Begripsdenken is een analytische vorm van denken waarbij woorden, begrippen, feiten de basis vormen. Omdat begripsdenken meestal als ‘de standaard’ gezien wordt, is het voor beelddenkers lastig om in die omgevingen te functioneren. De ervaring heeft geleerd dat meer kennis over het verschil dit functioneren voor beide partijen makkelijker maakt.

Werkwijze
De workshop is informatief en interactief. Door uitdagende opdrachten zal het een levendige bijeenkomst zijn. De deelnemers zullen zelf ervaren of zij een voorkeur voor beelddenken hebben.

Achtergrond gastspreker
Mechel Ensing-Wijn startte haar loopbaan als Wagenings landbouwkundig ingenieur in het agrarisch onderwijs waar leren het samenbrengen is van praktijk en theorie. Ervaringsgericht docent en voorlichter is zij gebleven. Tijdens haar carrière bij de rijksoverheid heeft zij aan den lijve ondervonden wat het betekent om een beelddenker te zijn in een organisatie waar begripsdenken steeds meer de standaard werd.

Met haar onderzoekende geest heeft zij zich vanaf 2001 verdiept in het fenomeen beelddenken. Dit resulteerde in een boek in woord en beeld met als titel: Beelddenken en begripsdenken: een wereld van verschil. Zij geeft hier in diverse omgevingen presentaties over.Meer informatie over haar en haar werk kunt u vinden op www.beelddenkwerk.nl