1. Home
  2. > Bijeenkomsten
  3. > Loopbaanangst
  1. FAQ
  2. contact
  3. inloggen
Wanneer | 25-03-2019 Waar | De Ark Schiedam
Wie | Mark Postma
Loopbaanangst

Het maximale aantal deelnemers is 37 personen.

Beschrijving

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan vanaf maandag 11 februari 2019.  

Waar en wanneer 

Deze regiobijeenkomst vindt plaats op maandag 25 maart 2019.

Locatie
Kerkelijk zalencentrum De Ark
Hargplein 101
3121 VG Schiedam

Ontvangst
18.00 uur - Inloop met broodjes, koffie en thee
18.30 uur - Aanvang bijeenkomst
20.45 uur - Einde bijeenkomst 

Relevantie voor loopbaanprofessionals
Angstgevoelens van cliënten kunnen een loopbaantraject vertragen. Weten hoe angst werkt in het lichaam en hoe daar mee om te gaan als professional, kan stagnatie voorkomen en de loopbaankeuzes bevorderen.

Onderwerp
Angst is een van de 6 menselijke basisemoties. Vanuit de transitiecurve bestaat geen aandacht voor deze emotie. Angstgevoelens van cliënten tijdens een loopbaantraject kan leiden tot vluchtgedrag, vermijding en zelfs bevriezing waardoor het loopbaantraject vertraagd of zelfs stagneert. Loopbaanprofessionals die weten hoe angst werkt in het lichaam en hierop kunnen interveniëren stellen angstige cliënten in staat om sneller loopbaankeuzes te maken. 

Werkwijze
Je leert hoe angst werkt in het lichaam, wat daarvan de consequenties zijn en hoe mensen handelen vanuit angstgevoelens. Daarnaast wordt een concrete methode aangereikt waarbij angst wordt omgebogen naar actie zodat een angstige cliënt in staat wordt gesteld tot het maken van loopbaankeuzes. Door gebruik te maken van oefeningen wordt de methode helder en concreet.

Achtergrond gastspreker
Mark Postma (1969) ex- angstpatiënt, HR professional en Loopbaancoach heeft vanuit zijn persoonlijke ervaring en ervaring als coach een methode samengesteld die angstige mensen in staat stelt loopbaankeuzes te maken. Deze methode bestaat uit wetenschappelijk bewezen onderdelen. Zijn specialisatie is het begeleiden van loopbaancliënten die bovenmatige angst en stress ervaren bij de zoektocht naar een nieuwe baan.