1. Home
 2. > Bijeenkomsten
 3. > Introductietraining 'Van werknemer naar ondernemer'
 1. FAQ
 2. contact
 3. inloggen
Wanneer | 27-09-2018 Waar | Kerkelijk zalencentrum De Ark
Wie | Leni Minderhoud
Introductietraining 'Van werknemer naar ondernemer'

Het maximale aantal deelnemers is 37 personen.

Beschrijving

Vanwege de zomervakantie hebben we de inschrijfdatum vervroegd. Aanmelden is vanaf heden mogelijk. 

Waar en wanneer 
Deze pilotbijeenkomst vindt plaats op donderdag 27 september. Afmelden kan alleen via de website.

Locatie
Kerkelijk zalencentrum De Ark
Hargplein 101
3121 VG Schiedam

Ontvangst
18.00 uur - Inloop met broodjes, koffie en thee
18.30 uur - Aanvang bijeenkomst
20.45 uur - Einde bijeenkomst 

Onderwerp
We doorlopen op interactieve wijze een stappenplan naar vrij ondernemen:
- Als eerste geven we jouw doel, visie en missie vorm, de drijfveer waarom je wilt of gaat ondernemen.
- We ontmoeten de beren op de weg en omarmen ze. Desnoods schieten we ze af, maar liever niet!
- Als je erg nieuwsgierig wordt naar eigen ondernemerschap of je op een praktische manier wilt leren hoe je de volgende stappen zet in jouw ondernemerschap, doorlopen we het tweede deel van de formule. We brainstormen over :

 • Wie is mijn doelgroep?
 • Hoe bouw ik aan een netwerk van geïnteresseerden?
 • Hoe bouw ik aan een relatie?
 • Welke problemen los ik op of in welke behoefte voorzie ik?
 • Hoe plan ik mijn werk en welke strategie gebruik ik?
 • Wat is mijn onderscheidende bedrijfsidee en wat is mijn X-factor?
 • Welke prijzen hanteer ik?
 • Hoe ga ik verkopen?
 • Welke middelen gebruik ik in mijn communicatie?
 • Hoe gebruik ik social media?

Relevantie voor loopbaanprofessionals:
Voor Noloc leden is het tweemaal interessant omdat ze hun eigen ondernemerschap langs de meetlat kunnen leggen en ook hun cliënten, die in loopbaantrajecten zelfstandig ondernemerschap willen onderzoeken, ermee kunnen helpen.

Is het aanbod voor beginnende of ervaren loopbaanprofessionals?
Voor beginnende en ervaren loopbaanprofessionals omdat het een introductie in ondernemerschap is. Ervaren professionals kunnen de methodiek voor hun eigen praktijk en voor hun klanten gebruiken. Beginnende loopbaanprofessionals  die een eigen praktijk starten hebben er ook veel aan. Ik zie ondernemerschap als een vaardigheid dus werknemers of loopbaanprofessionals die geen zelfstandig ondernemerschap ambiëren krijgen eveneens waardevolle inzichten.

Achtergrond gastspreker
Leni Minderhoud is zelfstandig business- en loopbaancoach voor ervaren professionals. Zij besloot in 2009 tot een dubbele carrièreswitch na een 25-jarige loopbaan in diverse boeiende financiële functies bij Shell, Delta Lloyd en APG. Omdat ze zelf heeft ervaren wat eigen ondernemerschap je oplevert aan persoonlijke ontwikkeling en vervulling in de latere carrière, is het haar missie om ervaren professionals te begeleiden en te inspireren naar een bewuste keuze voor een carrièreswitch. 29 juni 2017 is haar boek ‘Van werknemer naar ondernemer’ gepubliceerd en sindsdien zijn er diverse artikelen over haar gedachtengoed verschenen, oa in Het Financieele Dagblad, Nu.nl, PZC/BN De Stem, Coachlink en Managementboek.

Leni Minderhoud is een expert op dit vlak. Als ervaringsdeskundige heeft ze de stap gezet van riante vaste baan naar  het onzekere vak van ondernemerschap. Inmiddels heeft ze honderden werknemers begeleid om dezelfde omslag te maken of een nieuwe richting te vinden. Ze weet wat je nodig hebt om van werknemer een echte ondernemer te worden. Ondernemen vraagt om een andere mentaliteit dan werken in loondienst. Haar motto ‘ondernemerschap is te leren’ verdedigt ze met verve.

Leni biedt individuele coachtrajecten, workshops en trainingen over ondernemerschap aan particulieren, groepen én bedrijven. Daarnaast geeft zij trainingen LinkedIn voor werkzoekenden, zzp’ers, freelancers, zelfstandige ondernemers, netwerkorganisaties en bedrijven. Dit kan ook een individuele of Incompany training zijn. Leni geeft ook lezingen en inspiratiesessies over haar winnaarsformule, (startend) ondernemerschap, de beren op de weg, bedrijfsideeën en LinkedIn.

Leni is een bevlogen spreker en trainer. Ze neemt het publiek stap voor stap mee op interactieve manier. Ze respecteert de angsten die menigeen heeft, heeft begrip voor wat je nog moet leren en helpt je op een originele manier aan nieuwe inzichten met haar prachtige winnaarsformule. Ze heeft een originele visie op ondernemerschap in de huidige tijd en zet mensen en bedrijven aan het denken over (sociaal )ondernemerschap, ondernemende competenties en creativiteit. 

'Leni is een ondernemerscoach met hart en ziel. Ze is een netwerker par excellen­ce. Als geen ander weet ze de juiste mensen met elkaar te verbinden. Leni heeft mij met haar positiviteit enthousiast gemaakt voor het avontuur ondernemer­schap. Ze wist mijn drempelvrees om te toveren in positieve energie door mij voorbij de beren op de weg te laten kijken. Ze is een super sparringpartner en daarnaast ook een heel fijn mens.'