1. Home
  2. > Bijeenkomsten
  3. > Extra bijeenkomst: Werken aan wat werkt: progressiegerichte loopbaancoaching
  1. FAQ
  2. contact
  3. inloggen
Wanneer | 11-09-2017 Waar | Van der Valk Hotel Apeldoorn
Wie | vanuit Noloc; Tessa Faber
Extra bijeenkomst: Werken aan wat werkt: progressiegerichte loopbaancoaching

Het maximale aantal deelnemers is 61 personen.

Beschrijving

Waar en wanneer

Deze extra bijeenkomst vindt plaats op maandag 11 september 2017. Afmelden kan alleen via de website.

Locatie
Van der Valk Hotel Apeldoorn (De Cantharel)
Van Golsteinlaan 20 
7339 GT APELDOORN

Tijden
Inloop 18:00 uur (inclusief broodjes)
Begintijd workshop 18:30 uur 
Eindtijd bijeenkomst 20:45 uur

Is het aanbod voor beginnende of ervaren loopbaanprofessionals? 
Beide 

Is het aanbod oriënterend of verdiepend?
Beide: oriënterend op de methode en gedachtegoed van  progressiegerichte coaching en enigszins verdiepend op de eigen professionele basishouding en groeimindset, het bevorderen van zelfsturing (vanuit de ZDT) en cliëntgeleid werken.

Omschrijving onderwerp
Met progressiegerichte coaching bevorder je heel snel en effectief de zelfsturing van de cliënt. Zelfs bij onwillige of gestuurde cliënten is op deze manier progressie te bereiken. Cliënten ervaren meer autonomie, betrokkenheid en competentie, omdat ze putten uit hun eigen voorraad van oplossingen en komen daardoor sneller in beweging.

Progressiegerichte coaching is een coachingsmethodiek, professionele basishouding èn mindset, ontwikkeld door Coert Visser en Gwenda Schlundt-Bodien van NOAM, voortbouwend op de oplossingsgerichte methode van Kim Inszoo Berg en Steve de Shazer en andere principes uit de sociale psychologie.

De kracht van progressiegericht werken zit hem in de focus op eerdere successen en het kantelen van een gevreesde situatie naar een gewenste toekomst, waarmee je de cliënt zeer effectief op gedrag kunt begeleiden! 

Kenmerkend is het positieve, activerende taalgebruik en de groeimindset als basishouding. 

“Your cliënt brings a pattern of problems and a pattern of solutions into your office. Explore the pattern of solutions…” ~ Steve de Shazer

Werkwijze
Door middel van oplossingsgerichte interventies, progessiegerichte vragen en “deliberate practice” ondervinden de deelnemers de kracht van progressiegerichte coaching. 
Uiteraard ook wat theorie als achtergrondinformatie, maar in de workshop ligt de nadruk op zelf doen wat werkt met o.a. de nuttigheidsvraag, het kantelmodel en de 7-stappen methode, en de cirkeltechniek.

Achtergrond gastspreker: 
Tessa Faber is sinds 2005 eigenaar van loopbaanadviesbureau Making Sense in Rotterdam. Zij verzorgde eerder een reeks veelbesproken regiobijeenkomsten voor de Noloc over personal branding.
Sinds enkele jaren is zij gespecialiseerd in progressiegerichte coaching en is daarin getraind door NOAM. Zij combineert dit met elementen uit improvisatietheater, waarmee zij een unieke, speelse en eigen-zinnige aanpak in loopbaancoaching en training heeft.