1. Home
  2. > Bijeenkomsten
  3. > Creativiteit als middel
  1. FAQ
  2. contact
  3. inloggen
Wanneer | 09-10-2018 Waar | Droom! Elst (GLD)
Wie | vanuit Noloc; Bianca Ambrosius
Creativiteit als middel

Het maximale aantal deelnemers is 37 personen.

Beschrijving

Waar en wanneer 
Deze pilotbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 9 oktober 2018. Inschrijven is mogelijk vanaf 20 augustus 2018.

Locatie
Droom!
Nieuwe Aamsestraat 32
6662 ND ELST (GLD)

Ontvangst
18.00 uur - Inloop met broodjes, koffie en thee
18.30 uur - Aanvang bijeenkomst
20.45 uur - Einde bijeenkomst 

Is het aanbod voor beginnende of ervaren loopbaanprofesionals?
Dit thema is zowel voor beginnende als ervaren loopbaanprofessionals interessant.

Welke voorkennis is vereist?
Geen vereeiste voorkennis noodzakelijk.

Relevantie voor loopbaanprofessionals:
Zeer relevant, vernieuwend  en een unieke manier voor loopbaanprofessionals om hun professie uit te breiden met creatieve interventies in de coaching. Loopbaanprofessionals verwerven nieuwe inzichten en kunnen met het thema creativiteit als middel nog dieper tot de kern komen, hun cliënten effectiever vervolgstappen laten zetten en laten cliënten inzichten verwerven waar ze anders niet zomaar bij komen. Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. 

Onderwerp:
‘’Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel, om je ziel te zien een kunstwerk’’. Een citaat van George Bernard Shaw dat het uitgangspunt is binnen dit onderwerp. Hoe kun je als loopbaanprofessional  jouw doelgroep nog effectiever begeleiden, in de juiste richting krijgen en wat kan het inzetten van creativiteit daaraan bijdragen?Kunst heelt en verbeeldt en daarom biedt dit thema een prachtige verrijking voor loopbaanprofessionals en jobcoaches om via creativiteit persoonlijke en zakelijke doelstellingen met cliënten te bewerkstelligen. Of het nu gaat om het vastlopen in een loopbaan, re-integratie, beroepskeuzeadvies, de behandeling van stress, te weinig zelfvertrouwen of onenigheid op de werkvloer. De kunst van het loslaten kun je leren; door kunst! Door middel van het inzetten van creatieve interventies tijdens de coaching kom je dieper tot de kern, worden achterliggende problematieken achterhaald en verwerf je inzichten waar je anders niet zomaar toegang tot hebt. Dat beelden zoveel meer zeggen dan woorden laat dit thema zien een loopbaanprofessionals en jobcoaches.
We vertalen de opdrachten naar de praktijk en bekijken per doelstelling hoe deze in te zetten zijn binnen een coaching sessie. 

Werkwijze
Naast een presentatie over hetgeen je met creativiteit kan bereiken als loopbaanprofessional en directe voorbeelden uit de praktijk wat het met cliënten (en loopbaanprofessionals zelf) gedaan heeft, zou ik graag creatief, interactief en al samenwerkend aan de slag gaan met de groep. Door middel van een aantal krachtige creatieve coachinterventies kan ik mensen direct laten ervaren hoe waardevol en effectief de inzet van deze middelen zullen zijn. Deelnemers zullen na afloop dan ook direct al tools hebben waar ze de volgende dag mee aan de slag kunnen gaan binnen hun praktijk en geïnspireerd naar huis gaan.

Achtergrond gastspreker
Docente 1e/ 2e graad bevoegd (Opleidingen;, pabo en kunstacademie docent beeldende vorming, intuïtieve trainingen)
Na 13 jaar in het onderwijs als CKV docente (culturele en kunstzinnige vorming) en cultuurcoördinator in het praktijkonderwijs werkzaam te zijn geweest, een intensief loopbaantraject (spoor 2) gevolgd te hebben bij een loopbaancoach, ben ik vorig jaar mijn eigen atelier ‘Bliss’ voor kunst training en coaching gestart. Hierin bied ik o.a. trainingen aan voor loopbaanprofessionals om creativiteit als middel in te zetten. (geaccrediteerd door o.a. NOLOC)
Bliss staat letterlijk voor diepste geluk; het is mijn missie om anderen te inspireren hun hart te volgen om bij hun diepste geluk te kunnen komen.

Meer informatie en ervaringen van deelnemers over het thema creativiteit als middel zijn te vinden op:
http://www.kunstatelierbliss.nl/Bedrijven/Coaches,-therapeuten-en-begeleiders/