1. Home
  2. > Bijeenkomsten
  3. > GEANNULEERD Autisme en Werk
  1. FAQ
  2. contact
  3. inloggen
Wanneer | 28-11-2017 Waar | DROOM! Elst (GLD)
GEANNULEERD Autisme en Werk

Beschrijving

Waar en wanneer 
Deze pilotbijeenkomst op dinsdag 28 november 2017 is geannuleerd. 

Is het aanbod voor beginnende of ervaren loopbaanprofessionals? 
Zeer verrijkend voor alle loopbaan professionals. 

Voorkennist vereist voor deelname?
Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Relevantie voor loopbaanprofessionals:
Door meer inzicht in hetgeen autisme met zich meebrengt, ontstaat meer begrip en kennis waardoor beter en meer passende mogelijkheden benut worden.

Onderwerp
Autismevriendelijk. Een inspirerende workshop over autisme en communicatie in samenwerking tussen Gijs (met autisme) en Marjon (zonder autisme). Waar liggen de knelpunten en waar liggen de overeenkomsten in het contact? Beiden vinden het belangrijk de deelnemers een realistisch beeld te schetsen van de wederzijdse verantwoordelijkheden en uitdagingen in het gezamenlijk contact

Werkwijze
Zowel vormen van communicatie als  kenmerken van autisme in combinatie met uitleg van ervaringsdeskundigen, worden inzichten verstrekt. Zeer goede duiding relatie functioneren persoon met autisme & stress.

Achtergrond gastspreker
Marjon Kuipers houdt zich sinds 1998 zich bezig met autisme met als doel een zo groot mogelijke zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid voor degene met autisme in haar nabijheid te helpen creëren. Vanuit haar NLP en Mediators-opleiding en opleidingen op het gebied van communicatie heeft ze ervaren hoe het leven van degene met autisme maar ook dat van zijn of haar omgeving verrijkt als je vanuit deze leefwereld leert kijken. Daarnaast heeft zij ook de studie Analytic Profiler afgerond. Als Rechtbank- Straf- en Familiemediator en Bijzonder Curator Jeugdzaken geeft ze begeleiding aan cliënten in Mediation.

Gijs is Autisme ambassadeur. Zijn missie is te streven naar een maatschappij waar autisme volledig geaccepteerd wordt. Hij vindt het daarom belangrijk dat de maatschappij een juist beeld krijgt van de diversiteit van autisme.Gijs Horvers is een enthousiast en veelgevraagd spreker over onder andere: zijn ervaringsverhaal, visie en beeldvorming over autisme en de inzet van ervaringsdeskundigheid binnen de autismehulpverlening. Ook is hij gastdocent bij onder andere de Radboud Universiteit en Saxion.