Terug naar overzicht

24
09
20

Werk en Zingeving

Wie: Heidi Jansen
Waar: Zalencentrum De Ark

COVID-19

Noloc volgt nauwlettend de corona-maatregelen ten aanzien van evenementen en samenkomsten. Alle Noloc-bijeenkomsten vinden de komende tijd alleen online plaats; wij bieden regelmatig nieuwe webinars, online workshops en e-learnings aan. Binnen de Noloc Academie vind je naast alle Noloc webinars een nog veel uitgebreider aanbod van interessante webinars en e-learnings. Kijk onder Mijn Noloc hoe je kunt inloggen op de online leeromgeving.

Waar en wanneer 
Deze regiobijeenkomst vindt plaats op donderdag 24 september 2020. Aanmelden kan vanaf donderdag 13 augustus 2020. Kosteloos afmelden kan tot maandag 21 september 18.00 uur. 

Locatie
Zalencentrum De Ark
Hargplein 101
3121 VG Schiedam

Ontvangst
18.00 uur - Inloop met broodjes, koffie en thee
18.30 uur - Aanvang bijeenkomst
20.45 uur - Einde bijeenkomst 

Is het aanbod voor beginnende of ervaren loopbaanprofesionals?
Voor beide.

Relevantie voor loopbaanprofessionals:
De loopbaanprofessional heeft volop te maken met de rol van werk in het leven van mensen. De manier waarop wij naar de arbeidsmarkt en naar mensen kijken, beïnvloedt onze manier van werken. Bewustwording van ons wereld- en mensbeeld maakt dat wij (andere) keuzes kunnen maken in hoe wij mensen begeleiden en onze stem laten horen in het werkveld. 

Onderwerp
Werk is één van onze belangrijkste bronnen voor zingeving. Werk kan namelijk een plek zijn waar we gezien en gewaardeerd te worden, waar we deel zijn van een gemeenschap. Werk geeft structuur aan ons leven en werk geeft bestaanszekerheid. Een belangrijke voorwaarde voor zingeving is dat we ons geborgen voelen en dat heeft werk ons lange tijd geven. Echter, die geborgenheid wordt door flexibilisering, individualisering en de voortdurende dreiging van reorganisaties steeds meer aangetast. Daarnaast komt ons werkplezier ook nog eens onder druk te staan door de nadruk die er de afgelopen decennia is komen te liggen op persoonlijk succes, op prestaties en continue concurrentie met elkaar. Er is een

vertoog (een gemeenschappelijk verhaal over hoe de wereld in elkaar zit) ontstaan, waarin we steeds moeten bewijzen dat we succesvol zijn. We moeten zelfsturend zijn en zijn verantwoordelijk voor onze employability. Dat vinden we vanzelfsprekend, maar is dat eigenlijk wel zo? Wat zijn de kosten van deze manier van naar de werkelijkheid kijken? En is een andere zienswijze mogelijk? Het antwoord daarop is ja!

Achtergrond gastspreker
Heidi Jansen (1963) is adviseur werk en zingeving, opleider en promovenda. Ruim vijfentwintig jaar was ze in gesprek met mensen over hun werk. Ze heeft sinds 1994 een eigen praktijk voor ‘loopbaanadvies en levenskunst’ en begeleidde mensen uit uiteenlopende organisaties bij het vinden van werk. In 2019 startte ze met een twee partners Buro Waai, voor werk en zingeving. Ze studeerde Spiritual Care aan de Rijksuniversiteit Groningen om meer te begrijpen over hoe mensen zin geven aan het leven. Na haar afstuderen schreef ze het boek ‘Werk en Zingeving’. Medio 2019 startte ze met een PhD-traject over werk en zingeving aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Annuleringsregeling
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie dagen / 72 uur voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst. 
Je ontvangt dan – naast de melding op het beeldscherm dat je je hebt afgemeld – een e-mail bericht waarin je afmelding wordt bevestigd.

Als je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 45,- excl. btw in rekening gebracht. 
Wanneer er sprake is van een weerswaarschuwing vanuit het KNMI (code geel, code oranje of code rood), komt de annuleringsregeling te vervallen.

29 / 34 personen aangemeld.