06
10
21
Trends & ontwikkelingen

Webinar: Nieuwe wijn in nieuwe zakken: op naar een skillsgerichte arbeidsmarkt

Waar: Online

COVID-19

Noloc volgt nauwlettend de corona-maatregelen ten aanzien van evenementen en samenkomsten. Alle Noloc-bijeenkomsten vinden de komende tijd alleen online plaats; wij bieden regelmatig nieuwe webinars, online workshops en e-learnings aan. Binnen de Noloc Academie vind je naast alle Noloc webinars een nog veel uitgebreider aanbod van interessante webinars en e-learnings. Kijk onder Mijn Noloc hoe je kunt inloggen op de online leeromgeving.

Waar, wanneer en inschrijven
Dit webinar vindt plaats op woensdag 6 oktober om 20.00 uur. Aanmelden kan via de website! Log in op de website en meld je met de aanmeldknop onderaan deze pagina aan vóór dinsdag 5 oktober 20.00 uur. Hierdoor krijg je toegang om het webinar live via de Noloc Academie te volgen. 
Wil je het webinar graag op een later tijdstip bekijken? Dan hoef je je niet aan te melden. Wanneer je naar de Noloc Academie gaat, kun je het webinar op ieder gewenst tijdstip bekijken. 

Graag informeren we je over de nieuwe manier van inloggen op de Noloc Academie, dit kan namelijk zeer gemakkelijk via de Noloc website! Volg onderstaande stappen om via de Noloc website in te loggen op de Noloc Academie:

- Ga naar 'Kennis' op de Noloc website
- Klik onderaan op 'Noloc Academie'
- Klik vervolgens op de afbeelding waarna je wordt verwezen naar een pagina om in te loggen op 'Mijn Noloc'. Vul jouw gegevens in en klik op 'Inloggen'. 
- Je wordt automatisch verwezen naar jouw account op de Noloc Academie

Onderwerp
De ontwikkeling naar een skills gerichte arbeidsmarkt is het gevolg van een drietal ontwikkelingen. Nieuwe, datagedreven (matchings)instrumenten, de flexibilisering van de onderwijs- en arbeidsmarkt en de beleidsmatige en politieke nadruk op versnelde in- door -en uitstroom van werkenden, werkzoekenden en studenten. Door meer skillsgericht te denken en te handelen kunnen transities en loopbaanpaden meer effectief en inclusief worden ingericht. Loopbaanadviseurs en jobcoaches spelen een cruciale rol in het ondersteunen van mensen in deze transitieprocessen.  

Door deel te nemen aan dit webinar maak je kennis met de achtergronden van de skillsgerichte onderwijs- en arbeidsmarkt. Daarnaast krijg je inzicht in de betekenis van deze ontwikkeling voor de eigen beroepspraktijk en professionaliteit en inzicht in de concrete methodische toepassing van deze ontwikkelingen in instrumenten.

Relevantie voor loopbaanprofessionals en jobcoaches
Voor loopbaanadviseurs en jobcoaches is het thema relevant op zowel het niveau van de achtergronden van deze ontwikkelingen, als op het niveau van de concrete toepassing in loopbaanbegeleiding en re-integratie, o.a. op het niveau van methoden en instrumenten. 

Over de sprekers
Jouke Post is als onderzoeker zowel werkzaam voor het Lectoraat Strategisch Human Resource Management van Saxion als voor James,

Hilde Stringa is als loopbaancoach en projectleider werkzaam voor James. Beide zijn betrokken bij het innovatieprogramma House of Skills in Amsterdam. 

362 / 500 personen aangemeld.