Terug naar overzicht

26
01
22
Methoden & technieken Trends & ontwikkelingen Werken met organisaties

Webinar: Mentale Kracht; je kunt het gewoon trainen

Waar: Online

COVID-19

Noloc volgt nauwlettend de corona-maatregelen ten aanzien van evenementen en samenkomsten. Alle Noloc-bijeenkomsten vinden de komende tijd alleen online plaats; wij bieden regelmatig nieuwe webinars, online workshops en e-learnings aan. Binnen de Noloc Academie vind je naast alle Noloc webinars een nog veel uitgebreider aanbod van interessante webinars en e-learnings. Kijk onder Mijn Noloc hoe je kunt inloggen op de online leeromgeving.

Waar, wanneer en inschrijven
Dit webinar vindt plaats op woensdag 26 januari om 20.00 uur. Aanmelden kan via de website! Log in op de website en meld je met de aanmeldknop onderaan deze pagina aan vóór dinsdag 25 januari 20.00 uur. Hierdoor krijg je toegang om het webinar live via de Noloc Academie te volgen. 
Wil je het webinar graag op een later tijdstip bekijken? Dan hoef je je niet aan te melden. Wanneer je naar de Noloc Academie gaat, kun je het webinar op ieder gewenst tijdstip bekijken. 

Onderwerp
Mentale Kracht is de eigenschap die bepaalt hoe mensen functioneren bij veranderingen, uitdagingen, stress en tegenslag. Mentale Kracht kun je trainen wanneer je weet hoe mentale kracht is opgebouwd en welke interventies je kunt inzetten voor zowel individuen als groepen. Uit onderzoek blijkt dat mentale kracht niet alleen van invloed is op iemands functioneren maar ook bijvoorbeeld bij het vinden van een baan, het effect als leidinggevende, werkdruk en -plezier en het functioneren in een team. 

Deelnemers maken nader kennis met Mentale Kracht, de ontwikkelbaarheid daarvan en de grote rol die coaches daarbij kunnen spelen. Daarnaast worden recente wetenschappelijk inzichten over de relatie van mentale kracht met werkstress, veranderingen, Corona en het hybride werken gedeeld. Tenslotte komen ook praktijkcases bij verschillende organisaties aan bod. 

Relevantie voor loopbaanprofessionals en jobcoaches
Mentale kracht is een belangrijk onderdeel in de begeleiding van mensen bij veranderingen, uitdagingen, stress en tegenslag. Kennis over hoe mentale kracht in elkaar zit, hoe je een maatwerkaanpak maakt voor coachees en hoe je het kunt ontwikkelen bepalen voor een groot deel het resultaat van een traject.

Over de sprekers
Colinda van Dijk en Erik Kaptein zijn ervaren trainers en coaches op het gebied van mentale kracht bij bedrijven, overheid, zorg en sport. Samen brachten zij het boek 'Mentale Kracht je kunt het gewoon trainen' uit en zijn zij oprichters van het Centrum voor Mentale Kracht/ Center for Mental Toughness NL. 

60 / 500 personen aangemeld.