12
11
19

Loopbaancongres 2019: Loopbanen in ontwikkeling

Waar: Spant, Bussem

Tekst sprekers Loopbaancongres

Thema Ontwikkeling
Vanuit drie invalshoeken, politiek & maatschappij, client & methodiek en professie & professional, belichten we de facetten van een Leven Lang Ontwikkelen.

 

Dagvoorzitter
Peter Heerschop (Bussum, 7 september 1960) is een Nederlandse cabaretier, acteur, televisieprogrammamaker en schrijver. De cabaretier gaat vanaf 10 mei de vrijdagochtendcolumn bij Radio 538 verzorgen.

 

Sprekers thema: Ontwikkeling Politiek en Maatschappij

  • Beatrice van der Heijden is Hoogleraar Strategisch HRM bij de faculteit Managementwetenschappen van de Open Universiteit Nederland, Director of Research and Doctoral Programs en Hoofd van de vakgroep Organizational Behavior/HRM bij de Maastricht School of Management, en tevens verbonden aan de Universiteit Twente als Hoogleraar bij de vakgroep HRM van de Faculteit Management en Bedrijf. Haar interesse en onderzoek zijn in het bijzonder gericht op de dynamiek van de individuele loopbaan.

 

Sprekers thema: Ontwikkeling Client & Methodiek

  • Erik Scherder is een Nederlandse hoogleraar neuropsychologie die verbonden is aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Bekend van televisie, bij de Wereld draait door.

  • Jos Baars is sinds 1997 praktiserend onderwijspsycholoog aan de Radboud Universiteit te Nijmegen (RU).

 

 

 

Sprekers thema: Ontwikkeling Professie en Professional

  • Jos Sanders is onder meer Lector Leren tijdens de beroepsloopbaan bij de Hogeschool van Arnhem Nijmegen (HAN). Hij draagt bij aan verduurzaming van de inzetbaarheid van werknemers. Willen leren en ontwikkelen op het werk is cruciaal. Vooral nu het werk snel verandert en kennis en vaardigheden steeds sneller verouderen. Lector Jos Sanders geeft tips. Inhoud verhaal:

  • Marian Thunnissen is Lector (professor) Dynamische Talentinterventies bij Fontys Hogeschool HRM en Psychologie. Marian Thunnissen is gepromoveerd op een onderzoek naar talentmanagement bij Nederlandse universiteiten. Ze heeft in internationale wetenschappelijke en praktijkgerichte tijdschriften en boeken diverse publicaties op haar naam staan over talent en talentgericht werken. Inhoud Verhaal:

  • Albert Jan Vos is ondernemer pur sang en leeft voor en van het witte doek . Hij is CEO van KEYSTONE Benelux: een producent en distributeur van bioscoop- en televisiefilms. Naast Keystone is Albert Jan Vos ook Algemeen Directeur van Grand Café het Postkantoor in Hoogeveen en Meppel. Hij startte zijn carrière als operatons manager bij Polyfilm/Utopolis en opende zijn eigen bioscoop in 1992: Luxor Theater Hoogeveen. Deze bioscoop won in 1998 de felbegeerde "Gouden Mickey" als beste bioscoop van Nederland. Albert Jan Vos was jarenlang Managing Director van JT Bioscopen en neemt momenteel ook zitting in de Raad van Toezicht van SCENECS International Debut Film Festival.
    Inhoud verhaal: Albert Jan Vos heeft een originele toekomstgerichte visie over inzet personeel en past dit in zijn nieuwste restaurant toe. Luister naar zijn verhaal; ‘De kok van de toekomst’.

 

  • Glenn Bloemberg is Adviseur Vorming Koninklijke Landmacht bij het Staf Opleidings- en Trainingscommando. Vorming is het doorlopende en wederzijdse proces van beïnvloeding, gericht op het ontwikkelen van noodzakelijke eigenschappen en het aanleren van een beroepshouding, tot een voor zijn operationele taak berekende militair en eenheid.

Vorming binnen de Koninklijke Landmacht is gebaseerd op de kernwaarden; leiderschap, groepsvorming en persoonsvorming.

Inhoud verhaal: Glenn Bloemberg neemt je mee in hoe binnen Defensie vorming concreet wordt ingevuld voor (verdere) ontwikkeling van jezelf. Laat je inspireren!