16
04
19

Loopbaan coaching met groepen & de kracht van Appreciative Inquiry

Wie: Anezka van de Weg RL
Waar: Theater De Omval

Waar en wanneer 
Deze pilotbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 16 april 2019. Inschrijven kan vanaf 5 maart 2019. 

Locatie
Theater De Omval
Ouddiemerlaan 104
1111 CL Diemen

Ontvangst
18.00 uur - Inloop met broodjes, koffie en thee
18.30 uur - Aanvang bijeenkomst
20.45 uur - Einde bijeenkomst 

Is het aanbod voor beginnende of ervaren loopbaanprofessionals?
Voor beiden is het interessant. Heb je meer ervaring in het vak, dan geeft het je handvatten om een groepsproces te begeleiden. 

Relevantie voor loopbaanprofessionals:
De Appreciative Inquiry (AI) is een uiterst geschikt instrument om bij grootschalige organisatieveranderingen mensen in beweging te brengen als loopbaan-professional.

Onderwerp:
Bij mobiliteitsvraagstukken kan Appreciative Inquiry (AI) het verschil maken. AI wordt in het Nederlands vertaald met waarderend onderzoek en is een verrassend effectieve verandermethodiek uit de organisatiekunde. De sleutel tot succes in deze aanpak, is het uitgangspunt dat deelnemers als groep de bron vormen voor succesvolle verandering. Vertaald naar de praktijk van de loopbaan-professional biedt A.I. meerdere perspectieven, waarmee deelnemers kunnen reflecteren. De verschillende invalshoeken van de groep biedt waardevolle input voor zowel de deelnemer, die op dat moment centraal staat, alsook voor de rest van de groep. Op deze wijze ontstaat  een verdiepend instrument om de kracht, kennis en ervaring van groepen effectief in te zetten tijdens mobiliteitstrajecten. 

Werkwijze
Tijdens de bijeenkomst wordt je meegenomen in de visie van AI met de  inspirerende principes en specifieke cyclische aanpak. Hierbij wordt steeds een vertaalslag gemaakt naar onze beroepspraktijk als loopbaanadviseur/coach aan de hand van verschillende basisonderdelen van een mobiliteitstraining. Door de afwisselende oefeningen in de groep kun je zelf het effect van deze aanpak ervaren. 

Achtergrond gastspreker
Mens & werk vormen de rode draad in de loopbaan van Anezka van de Weg. Na haar opleiding organisatieantropologie en diverse leidinggevende functies heeft ze als interne mobiliteitsadviseur gewerkt binnen de zakelijke dienstverlening en later in de zorg. Inmiddels heeft ze haar eigen praktijk als Noloc en St!R gecertificeerd loopbaanadviseur en werkt ze met veel plezier voor verschillende labels. Zo is zij supervisor bij Vista Nova, School voor Loopbaan en Leiderschap en senior coach bij Gort Coaching.

Zie voor meer informatie: www.anezka.nu.

29 / 37 personen aangemeld.