11
02
19

Introductietraining 'Van werknemer naar ondernemer'

Wie: Leni Minderhoud
Waar: Het Oude Tolhuys

Vanwege de kerstvakantie is aanmelden mogelijk vanaf  donderdag 3 januari 2019. 

Waar en wanneer 
Deze pilotbijeenkomst vindt plaats op maandag 11 februari 2019. Afmelden kan alleen via de website.

Locatie
Het Oude Tolhuys
Weg naar Rhijnauwen 13-15
3584 AD Utrecht

Ontvangst
18.00 uur - Inloop met broodjes, koffie en thee
18.30 uur - Aanvang bijeenkomst
20.45 uur - Einde bijeenkomst 

Onderwerp
Leni geeft een introductie over haar stappenplan naar vrij ondernemen. Het stappenplan is ontstaan uit eigen ervaring, interviews met klanten en haar netwerk, studie en het lezen van veel managementboeken. Haar formule bestaat uit zeven stappen. We doorlopen op interactieve wijze de belangrijkste stappen, zoals:

- Jouw doel, visie en missie, de drijfveer waarom je wilt of gaat ondernemen.
- De beren op de weg naar ondernemerschap

We kiezen nog enkele belangrijke onderwerpen, zoals bijvoorbeeld:

  • Wat is mijn doelgroep en netwerk?
  • Welke problemen los ik op of in welke behoefte voorzie ik?
  • Wat is mijn onderscheidende bedrijfsidee en wat is mijn X-factor?
  • Hoe ga ik verkopen?
  • Hoe gebruik ik social media?

*De bijeenkomst zal vooral gaan over inhoudelijke onderdelen van ondernemerschap én de juiste mindset. Praktische zaken als inschrijving Kamer van Koophandel, belastingen, administratie komen niet aan de orde. 

Relevantie voor loopbaanprofessionals:
Voor Noloc leden is het tweemaal interessant omdat ze hun eigen ondernemerschap langs de meetlat kunnen leggen en ook hun cliënten, die in loopbaantrajecten zelfstandig ondernemerschap willen onderzoeken, ermee kunnen helpen.

Is het aanbod voor beginnende of ervaren loopbaanprofessionals?
Voor beginnende en ervaren loopbaanprofessionals omdat het een introductie in ondernemerschap is. Ervaren professionals kunnen de methodiek voor hun eigen praktijk en voor hun klanten gebruiken. Beginnende loopbaanprofessionals  die een eigen praktijk starten hebben er ook veel aan. Ik zie ondernemerschap als een vaardigheid dus werknemers of loopbaanprofessionals die geen zelfstandig ondernemerschap ambiëren krijgen eveneens waardevolle inzichten.

Achtergrond gastspreker
Leni Minderhoud is zelfstandig business- en loopbaancoach voor ervaren professionals. Zij besloot in 2009 tot een dubbele carrièreswitch na een 25-jarige loopbaan in diverse boeiende financiële functies bij Shell, Delta Lloyd en APG. Omdat ze zelf heeft ervaren wat eigen ondernemerschap je oplevert aan persoonlijke ontwikkeling en vervulling in de latere carrière, is het haar missie om ervaren professionals te begeleiden en te inspireren naar een bewuste keuze voor een carrièreswitch. 29 juni 2017 is haar boek ‘Van werknemer naar ondernemer’ gepubliceerd en sindsdien zijn er diverse artikelen over haar gedachtengoed verschenen, oa in Het Financieele Dagblad, Nu.nl, PZC/BN De Stem, Coachlink en Managementboek.

Leni Minderhoud is een expert op dit vlak. Als ervaringsdeskundige heeft ze de stap gezet van riante vaste baan naar  het onzekere vak van ondernemerschap. Inmiddels heeft ze honderden werknemers begeleid om dezelfde omslag te maken of een nieuwe richting te vinden. Ze weet wat je nodig hebt om van werknemer een echte ondernemer te worden. Ondernemen vraagt om een andere mentaliteit dan werken in loondienst. Haar motto ‘ondernemerschap is te leren’ verdedigt ze met verve.

Leni biedt individuele coachtrajecten, workshops en trainingen over ondernemerschap aan particulieren, groepen én bedrijven. Daarnaast geeft zij trainingen LinkedIn voor werkzoekenden, zzp’ers, freelancers, zelfstandige ondernemers, netwerkorganisaties en bedrijven. Dit kan ook een individuele of Incompany training zijn. Leni geeft ook lezingen en inspiratiesessies over haar winnaarsformule, (startend) ondernemerschap, de beren op de weg, bedrijfsideeën en LinkedIn.

24 / 37 personen aangemeld.