09
10
19

Inspiratiedag Noloc

Waar: Culemborg

De inspiratiedag is een nieuwe activiteit van Noloc. Samen met onze actieve leden creëren we de thema’s voor 2020 van Noloc. Naast commissieleden is er plek voor 20 leden die actief willen bijdragen aan de Noloc-thema`s van 2020.  Wil jij je laten inspireren en motiveren en dus ook een beetje oogsten voor jezelf. Meld je aan want vol= vol 
(s.v.p. niet via deze pagina aanmelden als je je al voor deze bijeenkomst hebt aangemeld via info@noloc.nl).


Op de inspiratiedag gaan we met elkaar in gesprek over ‘Building Tribes’ - cultuur, verbinding binnen Noloc, betekenisgeving met elkaar, totems bouwen, veranderen naar nieuwe tijd, aandachtigheid. Een interactieve masterclass vol verhalen, prachtige beelden en goeie korte onderlinge gesprekken.

Heb je Noloc weleens als een tribe bekeken? Dr. Danielle Braun, corporate antropoloog, doet dat. Danielle reist de wereld rond op zoek naar best practices over samenwerken en -leven. Omdat we al lang al weten hoe we sterke tribes moeten bouwen. We zijn het soms alleen even vergeten in onze gebouwen van beton. Leren van wat we al weten.

Ga mee op een boeiende reis naar het wezen van cultuur. Je leert hoe mensen culturen vormen en hoe culturen op hun beurt mensen vormen. Exotisch ver weg en tegelijkertijd vol praktijkvoorbeelden en praktische tips voor de eigen organisatie. Een boeiend verhaal vol mooie beelden en verhalen. Zonder vermoeiende theorieën toch een inkijk in de state of the art van de organisatie-antropologie. Door deze antropologische bril zie je nog scherper wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. Alsof je van zwart-wit naar kleuren televisie omschakelt. Je leert wat organisatiecultuur nu eigenlijk is, hoe je kernwaardes afstemt. We gaan op zoek naar 'de totem’ of het DNA van Noloc. Je leert hoe je mensen in beweging zet en hoe je om gaat met weerstand. We kijken naar de verschillende rollen in een organisatie. En hoe die elkaar kunnen versterken of juist in de weg lopen. Als geen ander weten antropologen wat er met een groep gebeurt als er sprake is van wezenlijke verandering. Of er nu sprake is van een wens tot verandering vanuit de “tribe” zelf, of van druk van buitenaf. Deze dag leer je over hoe je de kracht van de zogenaamde “liminale fase” tussen het oude- en het nieuwe optimaal kunt benutten.

We gaan een Kampvuur-gesprek houden onder begeleiding van Danielle Braun.  We willen écht weten wat jou als Noloc lid bezig houdt en gebruiken graag de collectieve wijsheid van ons allemaal om de thema’s voor 2020 te inventariseren en verder uit te werken. Betekenisgeving is het overkoepelende thema. Fijn als je meedenkt! Tegelijk maak je zo ook kennis met deze sprankelende werkvorm voor dialoog en besluitvorming. Een werkvorm die je ook kunt inzetten in jouw praktijk; bij groeps- en individuele coaching.

Het Kampvuurgesprek is gebaseerd op de Afrikaanse Volksraadpleging, is een vergadervorm die gebaseerd is op dialoog, zonder oeverloze discussies. Een vergadervorm die ervoor zorgt dat iedereen zich gehoord voelt en die de helpt betere beslissingen te nemen.

Het werken vanuit de kracht van het collectief is het belangrijkste principe van een Kampvuurgesprek. Niet het individu maar de groep staat centraal. Met veel ruimte voor ieders inbreng. Tijdens het Kampvuurgesprek is iedereen uitgenodigd om zijn of haar waarheid, mening en ideeën te delen zonder debat en overtuigen. Vanuit vertrouwen, eerlijkheid en openheid. Dankzij oprechte ideeën en meningen kun jij betere en afgewogen besluiten nemen. In het boek Building Tribes staat deze manier van vergaderen uitgebreid beschreven en deze dag kan je zelf meedoen en ervaren wat de werking is.

De dag begint om 9.30 uur en eindigt ca. 17.00 uur.
Na aanmelding krijg je via het secretariaat het uitgebreide programma toegestuurd.

De begeleiding van de dag is in handen van Dr. Danielle Braun.
Zij is corporate antropoloog. Spreker. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes en Da's gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards.

 

51 / 20 personen aangemeld.