Terug naar overzicht

01
01
20

Coaching bij Verlies, Rouw en Verandering - was 201015

Wie: Patricia Wouters *
Waar: Vergaderrruimte Eindhoven

COVID-19

Noloc volgt nauwlettend de corona-maatregelen ten aanzien van evenementen en samenkomsten. Alle Noloc-bijeenkomsten vinden de komende tijd alleen online plaats; wij bieden regelmatig nieuwe webinars, online workshops en e-learnings aan. Binnen de Noloc Academie vind je naast alle Noloc webinars een nog veel uitgebreider aanbod van interessante webinars en e-learnings. Kijk onder Mijn Noloc hoe je kunt inloggen op de online leeromgeving.

Waar en wanneer 
Deze regiobijeenkomst vindt plaats op donderdag 15 oktober 2020. Aanmelden kan vanaf donderdag 3 september 2020. Kosteloos afmelden kan tot maandag 12 oktober 18.00 uur. 

Locatie
Vergaderruimte Eindhoven
Kerkstraat 34
5611 GK Eindhoven

Ontvangst
18.00 uur - Inloop met broodjes, koffie en thee
18.30 uur - Aanvang bijeenkomst
20.45 uur - Einde bijeenkomst 

Is het aanbod voor beginnende of ervaren loopbaanprofessionals?
Loopbaanprofessionals die in hun werk te maken hebben met verlieservaringen van hun coachee. Dit kan dus de beginnende of de meer ervaren coach zijn. Verlies is immers iets wat je kunt tegenkomen bij iedereen!

Welke voorkennis is vereist voor deelname?
Het is verplicht om voor start van de bijeenkomst het webinar te bekijken dat Patricia heeft verzorgd op 10 oktober 2019.

Onderwerp
Ieder loopbaantraject gaat over verandering. En waar verandering is, kan rouw opspelen. Als loopbaan professional krijg je te maken met mensen die op een punt in hun leven staan waar verandering de scepter zwaait. Waar zekerheden die ooit waren, nu niet meer zijn. En waar de toekomst misschien nog wel mistig of troebel is.
Werkend op dit snijvlak van oud naar nieuw kan het niet anders dan dat je verlies tegenkomt. Verlies van werk of functie. Verlies van collega’s en/of werkplek. Verlies van (werk)zin of toekomstperspectief. Verliezen aan de oppervlakte, maar zeker ook verliezen uit het verleden. Dit vraagt om opmerkzaam zijn voor signalen van rouw en verlies. Hoe signaalgevoelig ben jij? Werken met verlies vergt moed en vraagt om de kunst van het nabij blijven. Hoe is het voor jou als jij stuit op verlies bij jouw coachee? Waar word jij geraakt? Er wordt wel eens gezegd: “Je kunt je cliënt zo ver brengen als je zelf bent”. Hoe ver ben jij? Hoe ver wil en kun je gaan? En wat kun jij doen als loopbaanprofessional om een goede verliesbegeleiding te bieden, waarmee je het traject op een hoger plan brengt?

Het doel van de bijeenkomst is dat deelnemers naar huis gaan met meer inzicht in het brede spectrum van verlies en effecten van (onverwerkt) verlies bij de coachee, én hoe dit invloed kan hebben op het traject. Daarnaast zal duidelijk worden hoe eigen ervaringen meespelen in de bejegening naar de cliënt en wat je kunt doen om je cliënt deskundig te begeleiden bij verlies.

Achtergrond gastspreker
Patricia Wouters is psychosociaal therapeut, trainer en interventiekundige. Zij heeft een specialisatie op het gebied van Verlieskunde en Acceptance & Commitment Therapy (ACT). Het kan gaan om verlies van (psychische) gezondheid, maar ook verlies door overlijden, ontslag of vertrek van een collega. Begeleiding bij verlies en verandering betreft zowel individuele personen als teams en organisaties, zowel werkgevers als werknemers. Patricia is oprichter van woutersvandam, begeleiding bij verandering. Speciaal voor coaches ontwikkelde zij de unieke leergang Verlieskunde in Coaching.

Annuleringsregeling
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot drie dagen / 72 uur voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door op de afmeldknop te klikken onderaan de bijeenkomst. 
Je ontvangt dan – naast de melding op het beeldscherm dat je je hebt afgemeld – een e-mail bericht waarin je afmelding wordt bevestigd.

Als je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 45,- excl. btw in rekening gebracht. 

25 / 25 personen aangemeld.