Loopbaancongres

Noloc organiseert jaarlijks het Noloc Loopbaancongres, het grootste congres op het gebied van loopbaanontwikkeling in Nederland. Het Noloc Loopbaancongres trekt jaarlijks 800 tot 1.000 bezoekers, zowel Noloc leden als loopbaanprofessionals die geen lid van Noloc zijn. Tijdens het Noloc Loopbaancongres worden deelnemers meengenomen door een keur aan inspirerende sprekers, zijn er tientallen workshops en is er voldoende ruimte voor interactie en netwerken. Deze pagina geeft een impressie van de congressen van de afgelopen jaren.

Loopbaancongres 2022 in nieuw jasje

Het jaarlijkse loopbaancongres krijgt een nieuw jasje met als titel workshop festival. We noemen het niet voor niets een festival want het wordt een feestje. We gaan elkaar weer live ontmoeten bij ’t Veerhuis in Nieuwegein. Daar hebben we héél veel zin in. Tijdens deze dag kun je vier verschillende workshops volgen. Er is genoeg keuze en voor ieder wat wils. Binnenkort volgt meer informatie over de invulling van de workshops en de workshopleiders. Het beloofd een dag vol inspiratie, kennisverrijking, verbinding en fun. Met een afwisselend programma, waarbij je praktisch aan de slag gaat met werkvormen, methodieken en ondernemerschap. De dag start om 9.00 uur en we sluiten om 17.00 uur af onder het genot van een hapje en een drankje. Meer informatie vind je hier

Loopbaancongres 2021 

ZIN360, dé hybride talkshow van 2021!
In 2021 was er helaas geen fysiek loopbaancongres mogelijk. Een alternatief is gevonden in 'ZIN360' dé hybride talkshow van 2021! Op 16 november jll. heeft Noloc vanuit TivoliVredenburg déze talkshow uitgezonden. De thematiek? Zingeving in de praktijk. Want wat we allemaal gemeen hebben is dat we plezier in ons werk en leven willen hebben. Maar hoe behoud je dat of krijg je dat weer terug als het leven weerbarstiger blijkt te zijn dan je wilt? Neem je de regie of reageer je op wat er op je afkomt? 

De antwoorden op bovengenoemde vragen zijn aan de hand van het bekende Ikigai model in een vijf kwartier durende wervelende talkshow met elkaar besproken. Experts en vakgenoten hebben inzichten en tips gedeeld die de deelnemers concrete houvast bieden én inspireren in de dagelijkse praktijk. Inzicht in jouw Ikigai oftewel je purpose of life is, kan je inspireren en energie geven. Het helpt bij het maken van keuzes die goed zijn voor je gezondheid, je vriendschappen en je werk.

Ikigai en (loopbaan)coaching
Als afsluiter van deze bijeenkomst was er voor de live deelnemers een exclusieve en masterclass van een professionele Ikigai coach. Veel deelnemers hebben dit als waardevol ervaren. 

-----

Loopbaancongres 2020 

In 2020 was het niet mogelijk om 1000 leden een geweldige dag aan te bieden met vakgerichte content. Wél is er een prachtig Magazine gemaakt ter ere van het 30-jarig jubileum van Noloc.

----

Loopbaancongres 2019

Het Noloc Loopbaancongres 2019 vond plaats in Spant te Bussum en had als thema ontwikkelen. Vanuit drie invalshoeken, politiek & maatschappij, cliënt & methodiek en professie & professional, belichten we de facetten van een Leven Lang Ontwikkelen. Tijdens het Congres werd nieuw ontwikkelde expertise gedeeld. Daarnaast zijn er presentaties geweest van ‘good practice’ voorbeelden en ervaringen van 'Loopbanen in Ontwikkeling'. 
Minister Wouter Koolmees had een boodschap voor de bezoekers van het Loopbaancongres 2019. Kijk hier de boodschap terug. 

Terugblik 2019  1-4