1. Home
 2. > Verdiepingspakket
 1. FAQ
 2. contact
 3. inloggen

Op zoek naar professionalisering en verdieping


Sinds 2016 biedt Noloc op verzoek van leden een verdiepingspakket aan. Je kunt je hiervoor aanmelden via je profielgegevens (eerst inloggen, dan naar 'mijn profiel wijzigen').

Alle bijeenkomsten die deel uitmaken van het Verdiepingspakket vinden plaats in het midden van het land, duren een dagdeel en bieden ruim de tijd om te netwerken! De investering bedraagt slechts € 95,00 excl. btw per jaar!

Tijden voor alle bijeenkomsten gelijk
(Voor locatie zie verdiepingsbijeenkomst)

13.00 uur: inloop met koffie en thee
13.30 uur: start bijeenkomst
15.00 uur: pauze met koffie en thee
15.30 uur: tweede deel bijeenkomst
17.00 uur: einde bijeenkomst

Word je geïnspireerd door inhoudelijke verdieping op academisch niveau?                      
Schrijf je nu in voor het  Verdiepingspakket en krijg toegang tot:

16 maart 2017 - Thema Verbinding
Verbindingen in loopbaanbegeleiding - Hoogleraar Marinka Kuijpers

Prof. dr. Marinka A.C.T. Kuijpers is sinds 1 april 2012 werkzaam als bijzonder hoogleraar 'Leeromgeving en Leerloopbanen in het (V)MBO' aan de Open Universiteit. Zij werkt vanaf maart 2007 als lector ‘Pedagogiek van de beroepsvorming’ aan de Haagse Hogeschool


In de presentatie gaat Marinka Kuijpers in op verbindingen die van belang zijn in loopbaanbegeleiding. Op microniveau ligt dit in de  verbinding tussen reflectie en zelfsturing in de begeleiding, en de kracht van netwerkverbindingen. Op mesoniveau betreft het de werkomgeving als leeromgeving. We gaan in op het verschil tussen preventieve en curatieve loopbaanbegeleiding. Op macroniveau gaat het om de relatie van onderzoek, onderwijs en loopbaanprofessie.In de presentatie bespreken we wat het belang van deze verbindingen betekent voor de ontwikkeling  van de loopbaanprofessional.

Na een loopbaan als verpleegkundige, docent, ontwikkelingswerker en student is zij in 2003 gepromoveerd op een onderzoek naar loopbaancompetenties bij werknemers aan de Universiteit Twente. Van 2004 tot 2007 heeft zij als senior onderzoeker/adviseur gewerkt bij het Expertise Centrum van Cinop. Vanaf 2003 tot heden doet zij onderzoek naar loopbaanontwikkeling en -begeleiding van leerlingen in het vmbo, mbo en hbo. Van maart 2007 tot 1 januari 2016 was Marinka Kuijpers lector ‘Pedagogiek van de beroepsvorming’ aan de Haagse Hogeschool. Zij is auteur van de boeken ‘Waardevol werk’ en ‘Breng beweging in je loopbaan’.


Naast haar werk als hoogleraar heeft zij een eigen onderneming ‘CarPe CarrièrePerspectief’ op het gebied van loopbaanontwikkeling en -onderzoek voor organisaties en individuen en is zij bestuurder van de Loopbaangroep voor training en coaching op het gebied van loopbaanleren voor lerenden en werkenden. Zij is in 2008 onderscheiden met ‘de Johan van der Sanden erepenning’ door de Stichting Platforms VMBO voor haar verdiensten voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

20 september 2017 - Thema Verbinding
Waarden in ons werk als loopbaanprofessional -  Jouke Post 

Jouke Post is docent loopbaanbegeleiding bij de Academie Mens Arbeid, Saxion Hogeschool en als docent verbonden aan de Master Loopbaanmanagement van Noloc en OU. Daarnaast is hij werkzaam als Loopbaanspecialist bij James Loopbaan/CNV.

In deze bijeenkomst zullen we ingaan op de verbinding tussen de loopbaanprofessional en de maatschappelijke context. Het is inspirerend en zinvol ons vak eens kritisch tegen het licht te houden:

 • op welke manier spelen wij als loopbaanprofessionals een rol in het bevestigen c.q. versterken van de maatschappelijke ontwikkelingen rond o.a. flexibilisering en loopbaanzelfsturing? 
 • zijn we ons (voldoende) bewust van deze politieke en maatschappelijke dimensies van het vak?
 • hebben we andere opties? Wat vragen die van ons?

Aan bod komen:

 • samenvatting van een aantal (recente) publicaties in de vakliteratuur over deze thematiek;
 • een typologie van de (sociaal)politieke dimensies van loopbaanbegeleiding;
 • reflectie op en uitwisseling van de eigen positie in deze typologie;
 • gesprek en discussie over waardengedreven professionaliteit

https://www.linkedin.com/in/joukepost/
 

21 november 2017 - Thema:
Lector Brain and Technology, Saxion Academy Mens en Arbeid - Jan Willem de Graaf


Jan Willem de Graaf inmiddels lector brain & technologie kan zeer boeiend vertellen over zijn werk wat zeer relevant kan zijn voor loopbaanprofessionals en jobcoaches. Hij wil ook graag zijn kennis met Noloc delen.Het gaat in zijn werk om het onderzoek naar instrumenten die voor de loopbaanprofessional relevant kunnen zijn. Lees meer in het nieuwsbericht.

https://www.linkedin.com/in/janwillemdegraaf1959/?ppe=1